Impresionanta gală culturală româno-turcă

344
Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța a fost duminică, 6 mai, gazda unui spectacol de excepție prezentat de peste 250 de elevi români și turci. Gala Culturală Româno-Turcă de la Constanța a reluat spectacolul care a avut loc la Sala Palatului din București în luna martie și a exprimat la modul superlativ prietenia tradițională româno-turcă și colaborarea dintre cele două etnii.
În cuvântul de deschidere, Fatih Goktaș, directorul general al SC Lumina Instituții de Învățământ, a subliniat calitatea învățământului și performanțele elevilor din Școlile "Lumina", după care elevi de diferite naționalități au recitat în opt limbi străine poemul "Beri gel..." al unui mare filosof și poet turc, Celaleddin Rumi Mevlana.
Rând pe rând au intrat pe scenă recitatori, și mai ales interpreții dansurilor populare Ciuleandra, Călușarul și a altor dansuri din zona Moldovei și a Maramureșului, la fel ca și dansurile populare "Zeybek", specifice zonei mediteraneene a Turciei. Spectatorii au fost impresionați de Ștefan Atârgovițoaiei, băiețelul care i-a uimit anul trecut pe Italieni și care a încântat auditoriul cu ritmul vioi în "pași de step", dar și de videoclipul realizat în 50 de locații diferite din România și Turcia, ai cărui protagoniști au fost 82 de elevi de la Școlile aparținând de Lumina Insituții de Învățământ. Remarcabil a fost, de asemenea, finalul Galei cu cântecul "Yeni bir dunya" (O lume nouă), interpretat în limbile română și turcă, imnul Olimpiadei Internaționale de Turcă.
Atmosfera plăcută a spectacolului a fost întreținută și de prezentatorii Gabriela Cristea și Ismail Okan Gur.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2519 secunde