In memoriam George Vasilievici

382
In memoriam George Vasilievici - vasilievici-1315001211.jpg
Duminică, 4 septembrie, de la ora 19, "PR Expert" și "Captain Cook" organizează "Seara George Vasilievici", poetul care a șocat opinia publică, anul trecut, cu decizia sa de a-și curma viața.
George Vasilievici (1978-2010) a absolvit Facultatea de Științe Economice, din cadrul Universității "Ovidius" și a fost prezent în numeroase antologii lirice, fiind remarcat anual la colocviile tinerilor scriitori. Poezia sa a fost tradusă în mai multe limbi străine - engleză, franceză, arabă, slovenă, germană și sârbă.
Invitați la eveniment sunt cei ce i-au fost prieteni și colegi în redacția revistei "Tomis": Daniel Clinci, Mădălin Roșioru, Dan Mihuț și Bogdan Papacostea.
George Vasilievici a publicat volumele de poezie "Gabi78" (2001), "Featuring" (2004), "Cerneală" (2004), "O cameră cu două camere" (2006), "W.C-rul" (2007), "YoYo" (2008). Ultimul roman marca Vasilievici, "Viseptol", este în curs de apariție.
Vorbind despre această carte, scriitorul Mihail Vakulovski spune: "George Vasilievici este un scriitor pur sânge, iar noul său roman, Viseptol, este atât de fain încât, citindu-l, ai impresia că te afli în fața unui text tradus din vreun scriitor rus, olandez sau american. Un roman original, foarte bine gândit, foarte bine scris, foarte interesant și altfel. O carte care are tot ce-i trebuie unui bestseller: personaje puternice și țicnite, acțiune la limită, situații extreme, simbolice, existențialism, imaginar, realism, ficțiune, trecut, viitor; și la propriu, și la figurat".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 02 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : In memoriam George Vasilievici
Pagina a fost generata in 1.4326 secunde