In Memoriam Monseniorul Ștefan Ghența

482
In Memoriam Monseniorul Ștefan Ghența - inmemoriam1-1464528218.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 27 mai, a încetat din viață, la vârsta de 79 de ani, Monseniorul Ștefan Ghența, fost vicar episcopal de Dobrogea vreme de peste cinci decenii.

Înainte de a ajunge la Constanța, Ghența a mai activat zece ani la biserica din localitatea Oituz, județul Bacău, unde a ridicat turnul, altarul și a zugrăvit interiorul bisericii și a ridicat și casa parohială. Imediat după plecarea sa de la Oituz, timp de aproape 20 de ani, a slujit la Parohia Romano-Catolică Brăila, în perioada 1972 - 1991. Aici a renovat și zugrăvit exteriorul bisericii și a mărit biserica cu o treime.

Într-un interviu acordat ziarului "Cuget Liber" în urmă cu cinci ani, monseniorul Ghența recunoaștea că a fost foarte încăpățânat în a rezolva problemele bisericii și Dumnezeu l-a ajutat în diferite feluri, în diferite momente grele: "Și, dacă m-am lăudat, am făcut-o pentru a însufleți oamenii. Când taci, nu-și mai aduc aminte sau unii chiar nu știu. Iar cine vrea să mă urmeze".

v v v

IPS Teodosie, Arhiepiscopul To-misului, împreună cu clerul, monahii și credincioșii din Arhiepiscopia Tomisului transmit condoleanțe comunității romano-catolice din Dobrogea, pentru decesul Monseniorului Ștefan Ghența, fost vicar episcopal de Dobrogea: "Fiind dedicat pastorației și dialogului, mutarea la cele veșnice a Monseniorului lasă o urmă de tristețe în cadrul dialogului interconfesional din Dobrogea, dar și nădejdea că acest dialog a contribuit și va contribui în continuare la întărirea relațiilor dintre cele două comunități (ortodoxă și romano-catolică), precum și la împlinirea unei armonii sociale, după cuvântul Scripturii: «Frate ajutat de frate, este ca o cetate tare și înaltă» (Pilde 18, 19). Dumnezeu să-l odihnească!".

Trupul neînsuflețit se află depus la Biserica Padre Pio, situată în vecinătatea pieței Tomis III, înmormântarea fiind programată astăzi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : Învierea de la Malul Mării
Pagina a fost generata in 1.1664 secunde