In Memoriam părintele Arsenie Papacioc

2829
46
In Memoriam părintele Arsenie Papacioc - parintelearsenie1406818939-1406819319.jpg

Articole de la același autor

Patriarhia Română - Mănăstirea "Sfânta Maria" Techirghiol și Arhiepiscopia Tomisului, organizează duminică, 10 august, de la ora 18, la Casa de Cultură din Constanta, un simpozion dedicat împlinirii a 100 de ani de la nașterea părintelui Arsenie Papacioc. În cadrul evenimentului va fi lansat volumul de evocări și fotografii: "Părintele Arsenie Papacioc - 1914-2014 - o sută de ani de la naștere".

Personalitatea părintelui Arsenie Papacioc va fi evocată de: Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, arhim. Andrei Tudor, starețul Mănăstirii Dervent, protos. Ieronim Gheorghiță, duhovnicul Mănăstirii "Sfânta Maria", Techirghiol și ierom. Ilarion Dan, duhovnicul Mănăstirii "Sfânta Cruce", cu participarea de excepție a Coralei "Armonia", a Arhiepiscopiei Tomisului.

INTRAREA LIBERĂ!


Comentează știrea

46 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Lica
31 iulie 2014
Fals

Cine este acest duhovnic Ieronim, cat de mult l-a cunoscut pe Arsenie? Fals ca si altii care acum se cred ucenicii lui Arsenie, gen Viorel Pasmangiu. Fals.

Protosinghel Arsenie Papacioc !
1 august 2014
In Atentia Ziarului !

Mult Stimata Redactie ! Parintele Arhimandrit Arsenie Papacioc a fost unchiul meu iar eu urmasul sau,Protosinghel Arsenie Papacioc ! Trebuie observat de ce oare nu trebuie sa se stie de existenta mea. De ce culmea,insusi urmasul Parintelui nu este invitat la o asemenea zi memorabila. Ca un paradox,insusi Inaltul Teodosie,sub patronajul Preafericitului Patriarh Teoctist a fost randuit de Dumnezeu a fi cel care a oranduit calugaria mea,apoi diaconia,preotia,duhovnicia.Urmasul Parintelui Arsenie Papacioc exista pentru ca asa a dorit Dumnezeu si Maica Domnului iar nu ingusta gandire a unora,bazata pe invidie si ura ieftina.Ca " multe nereguli "se intampla nu-i o problema,dar ca nimeni nu face nimic da,este insasi conditia propagarii raului.De fapt,pentru ca raul sa triumfe trebuie doar ca oamenii buni sa nu faca nimic. Dumnezeu sa va Binecuvinteze - Duhovnicul Manastirii Sfanta Maria-Techirghiol , Protosinghel Arsenie Papacioc urmasul Parintelui Arhimandrit Arsenie Papacioc.

Protosinghel Arsenie Papacioc !
1 august 2014
In Atentia Ziarului !

Cu mult inainte de moartea parintelui multi minteau despre multe.Trebuia doar o poza langa tataie (unchiul meu Parintele Arsenie Papacioc) si gata,puteau spune toate abjectile.Dupa moartea lui nu este mai rau ci doar trist.Predicile la adresa dansului bat campii dupa cum doreste fiecare.La parastasul de un an mult stimata redactie am fost singurul care am fost scos de la masa si dat afara.La cel de doi ani scos afara si din altar inainte de slujba,apoi de la masa,din camera pe care o primisem doar pentru 2-3 ore... . La cel de trei ani dat afar de la mormant apoi,dupa ce a mai plecat lumea,batut cu strajnicie de "indivizi necunoscuti". De ce oare va intreb ? Cine mult stimata redactie mai cunoaste asa ceva si care credeti ca va fi impactul cand totusi se va afla ? Cu Binecuvantari , Protosinghel Arsenie Papacioc ! Telefonul meu este 0744 601 359 de 17 ani.

Protosinghel Arsenie Papacioc !
1 august 2014
In Atentia Ziarului !

Asistati asadar la un nesfarsit episod Ana si Caiafa, varianta zilelor noastre !

Emil
1 august 2014
Cine e ucenic al parintelui?

Cine se numeste ucenic al parintelui Arsenie sau urmas ar trebui sa aiba ceva in comun cu acest sfant al neamului romanesc. La parintele Ieronim m-am spovedit si este un om deosebit si nu se considera nici pe departe ucenic al parintelui Arsenie.Dimpotriva! Desi stiu sigur ca venea an de an la parintele pentru spovedanie si folos duhovnicesc!! Isi face doar ascultarea de preot slujitor si duhovnic. Asadar " acest Ieronim ", domnule Lica Mitica e acolo cu binecuvantarea PF Parinte Patriarh. Despre asa zisul urmas al parintelui Arsenie, nepotul sfintiei Sale, stiu ca are probleme ca abateri disciplinare, Insusi IPS Teodosie a luat masuri cu dumnealui. Asa ca, recomand parintelui nepot oprit de cele sfinte sa ne spuna si noua la ce manastire este inchinoviat si daca are voie sa slujeasca Sf. Liturghie. Nu mai patati amintirea unui sfant ca parintele Arsenie!

Protosimghel Arsenie Papacioc
1 august 2014
In Atentia Ziarului !

Domnule Emil,daca Emil sunteti . sursele dvs de informatii reprezinta si defineste incomoditatea adevarului. Nu am fost,nu sunt si nu voi fi niciodata oprit de la a sluji pe drept cuvant,pe adevar ci doar prin fel de fel intentii ce nu tin de Dreptul Canonic Ortodox. Observ totusi cu nespusa bucurie ca sunt cunoscut sub o forma ce va pozitioneaza in lumea celor inconstienti si fara valoare,in gasca celor ce se iau dupa vorbe goale,in lumea raspandacilor care sunt atat de multi precum si in cea a zvonangiilor.La Techirghiol am fost pus de un Patriarh si tot un Patriarh randuit de Bunul Dumnezeu va opri aceasta batjocura.Mai observ domnule Emil sau cine-o-ti fi cu adevarat ca prin ceea ce ati scris va scaldati in genul clasic,simplu si sarac cu duhul.Oricum,dreptatea va veni de la Maica Domnului nu de la vreun om.Nu ma intereseaza care cum se da,ii priveste personal,eu nu intru in competitia celor care se dau smeriti sau mai stie Dumnezeu cum si te impung pe la spate.In caz ca nu place la nimeni TINETI MINTE CA DUMNEZEU A RANDUIT a fi si a ramane Arsenie Papacioc si nu ma ating dusmaniile,minciunile,proasta informare,incultura,blasfemia toate activate smechereste. De fapt nu v-am raspuns dvs sau cine sunteti ci celor ce citesc.Un proces pe plan local ar fi de indicat,daca tot se cauta adevarul.

Protosinghel Arsenie Papacioc !
1 august 2014
In celor care se ocupa cu barfe prin ziare si nu au curajul unui dialog direc cu public

Ma intereseaza dreptatea lui Dumnezeu nu a oamenilor.Psalirea zice asa : nu va puneti increderea in cei mari si puternici si tot la Psaltire zice ; Cand oamenii de nimic ajung la conducere nelegiuitii misuna pretutindeni.Pana la urma Maica Domnului va invinge raul.Adevarul dintotdeauna a fost incomod in astfel de situatii,ca doar n-or fi prosti raii sa se deconspire ca rai,ca anti Dumnezeu iar Sfanta Biserica este plina de ei.Ne indreptam spre Judecata De Apoi nu spre Facerea Lumii deci,diavolul este prezent in formele lui diverse cu scopul normal,de-a distruge lumea,de-a o bulversa,nauci,de-a o indeparta de mantuire prezentand la schimb forme de mantuire false si viclene,prezentand pacatul ca dumnezeu iar cine nu-l practica devine el insusi tinta mazgalelilor de tot felul.Lumea pacatosilor este vasta . Lumea Sfintilor este mica si nestiuta aici pe pamant.

Emil
1 august 2014
Cine e ucenicul parintelui?

Parinte "protosimghel", ma cam ponegriti prin cuvinte nedemne de un preot! Apoi, nu ati raspuns la care manastire sunteti inchinoviat! Manastirea "de pe drumuri"? Va este greu sa va supuneti ascultarii fata de un staret pentru ca va pretindeti a fi "urmas" al unui sfant? De fapt, singura legatura cu parintele Arsenie a dvs este coincidenta de nume si poate ca sunteti si din familia parintelui, dar nici in viata, nici dupa moarte nu ii faceti cinste marelui duhovnic! Poate ar fi timpul sa renuntati la postari in presa si sa va statorniciti intr-o manastire, undeva in pustie!

Protosinghel Arsenie Papacioc !
1 august 2014
In Atentia Ziarului !

Iar dumneta cu toata gasca undeva in Africa !

Protosinghel Arsenie Papacioc !
1 august 2014
!

Domnule Emil NU PREZINTI IMPORTANTA.

46 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4751 secunde