In memoriam PS Eugeniu Laiu

310
In memoriam PS Eugeniu Laiu - episcopuleugeniulaiula45deani-1333120566.jpg
Sâmbătă, 31 martie, va avea loc pomenirea celui de-al treilea ierarh al Episcopiei Constanței, înființată în anul 1923, și anume PS Eugeniu Laiu. Pe data de 1 aprilie se împlinesc 45 de ani de la decesul ierarhului tomitan.
Programul manifestărilor dedicate acestui eveniment vor debuta la ora 9 cu parastasul oficiat de pr. Ciprian Stoichin la biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena - I" din Constanța, locul unde PS Eugeniu Laiu a fost instalat Episcop Locțiitor al Constanței pe 1 noiembrie 1942. Apoi, de la ora 10, Înaltpreasfințitul Teodosie îi va oficia pomenirea la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel". La ora 11 va avea loc vernisarea expoziției "Episcopul Eugeniu Laiu în fotografii de epocă", expoziție organizată și prezentată de Ionuț Druche în Sala Magna din Palatului Arhiepiscopal;
La ora 11.30 este programată prezentarea vieții și activității celui de-al treilea episcop al Constanței de către Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și părintele arhimandrit Paisie Fantaziu.
Activitățile, organizate de Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", Arhiepiscopia Tomisului și Asociația "De la Dunăre la Mare", sunt reunite sub genericul: "45 de ani de la mutarea la Domnul (1 aprilie 1967) a Arhiereului Eugeniu Laiu - Suceveanul, Episcop Locțiitor al Constanței (1942-1944)".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2237 secunde