În premieră națională, pe 5 iunie nu se fac cursuri, de Ziua Învățătorului

408
În premieră națională, pe 5 iunie nu se fac cursuri, de Ziua Învățătorului - x-ziua-invatatorului-1717161113.jpg

Articole de la același autor

 

În România, Ziua Învățătorului este sărbătorită, în fiecare an, pe data 5 iunie. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 289/2007 şi reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului românesc modern.

Ziua liberă de pe 5 iunie este una dintre cele 17 noutăți pentru profesori și ceilalți angajați din noul contract colectiv de muncă (CCM) care intrat în vigoare pe 6 iulie 2023. Zilele suplimentare nelucrătoare, conform Contractului Colectiv de Muncă, nu se recuperează.

Personalitate complexă, Gheorghe Lazăr s-a manifestat ca organizator şi conducător de şcoală, autor a mai multor manuale, inginer practician, orator, moralist şi scriitor. S-a născut la Avrig, județul Sibiu, în anul 1779.  Este considerat fondatorul învățământului în limba română din Țara Românească.

Potrivit calendarului acestui an școlar, cursurile din modulul 5 vor dura până pe 21 iunie. Apoi urmează vacanța de vară. Elevii din ani terminali vor încheia cursurile mai repede. Cei de clasa a VIII-a termină anul școlar pe 14 iunie și susțin Evaluarea Națională pe 25 iunie. Elevii de clasa a XII-a termină pe 7 iunie și au prima probă de Bacalaureat 2024 pe 1 iulie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3594 secunde