Începe simularea Bacalaureatului 2019. Astăzi, proba scrisă la limba și literatura română

322
Începe simularea Bacalaureatului 2019. Astăzi, proba scrisă la limba și literatura română - simulare-1552856650.jpg

Articole de la același autor

Elevii de clasa a XII-a, dar și cei de a XI-a "se antrenează", începând de astăzi, pentru examenul de bacalaureat de la vară sau, după caz, de anul viitor. 


În perioada 18 - 21 martie, se desfășoară simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național 2018 - 2019. În județul Constanța, probele se derulează în 59 de unități de învățământ, din care 27 sunt în municipiu. În total, sunt așteptați la simulare 4.968 de elevi din clasa a XI-a, 4.881 fiind din învățământul de zi, și 4.785 de elevi din clasa a XII-a, 4.690 provenind din învățământul de zi. 
Probele încep la ora 9.00, iar timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore. Candidații se vor prezenta începând cu ora 8 și până la ora 8.30, având asupra lor cartea de identitate. Subiectele sunt elaborate la nivelul Ministerului Educației Naționale și vor avea un nivel mediu de dificultate. 
"Conform prevederilor legale în vigoare, rezultatele obținute la simularea națională nu se contestă. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulare nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele pot fi trecute în catalog", explică inspectorul școlar de limba și literatura română, prof. Cristina Ivan. 


Patru zile de "foc" 
Mâine, elevii vor susține proba scrisă la limba și literatura maternă, iar pe 20 martie, este programată proba obligatorie a profilului. Ultima simulare va avea loc joi, 21 martie, la proba la alegere a profilului și specializării. 
În funcție de profil și specializare, la limba română, elevii vor avea două tipuri de subiecte - umanist și real, la proba obligatorie a profilului vor fi testați la matematică sau istorie, iar la proba la alegere, vor da examen la fizică sau chimie, biologie vegetală și animală, anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie. 


Proteste cu… foaia goală 
Ca și la simularea Evaluării Naționale 2019, Consiliul Național al Elevilor îi îndeamnă pe candidați ca la probele de săptămâna aceasta să dea foia goală sau să scrie ce îi nemulțumește la sistemul de învățământ, de la modul de predare la cel de evaluare. 
"Este o formă de protest vizavi de toate problemele din sistemul de învățământ. Din nefericire, evaluările au ajuns un scop, nu un mijloc. În loc de a completa exerciții care să îi ajute să dobândească un set de competențe necesare, elevii rezolvă zeci de variante de subiecte, cu scopul de a lua o notă cât mai mare, dar fără a ține seama de inutilitatea acestui lucru. Elevii, împreună cu părinții și cadrele didactice, se complac îi risipirea timpului celor dintâi, în detrimentul educării acestora", explică reprezentanții Consiliului Național al Elevilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3699 secunde