Ing. Niculae Nejloveanu, în juriul Campionatului European de Catering

626
Ing. Niculae Nejloveanu, în juriul Campionatului European de Catering - eccd2d11ff06ee69b3c20de639c7f1cb.jpg

Articole de la același autor

În premieră, România va participa la Campionatul European de Catering de la Lyon, programat în perioada 21-23 ianuarie. Delegația va fi însoțită de maestrul în arta culinară, ing. Niculae Nejloveanu (Hotel Balada Nej Restaurant La Proțap, Constanța), care va face parte și din juriul celei mai înalte competiții de acest profil din Franța.
Echipa României este formată din membri ai ASPROGAST (Asociația Profesioniștilor din Gastronomie): Daniel Stoenescu (Miko Palace Cafe, București) și Adriana Ibrea (Delice International, Câmpina), coordonatorul echipei fiind dr. ing. Gabriela Berechet.
Cei doi reprezentanți români se vor întrece cu echipe care provin din țări cu tradiție în gastronomie, precum Franța, Italia, Spania, Brazilia, Elveția, Luxemburg, Portugalia, Turcia, Japonia și Coasta de Fildeș. Fiecare echipă va trebui să prepare un bufet rece pentru opt persoane, care va fi prezentat (aranjat) dintr-o parte (în fața publicului). Elementele decorative pentru bufet vor fi pregătite în avans, în ateliere de lucru și vor fi aduse de către candidați.
Meniul este prestabilit de către organizatori. Toate echipele concurente vor avea de preparat două piese din somon norvegian: file de somon de aur regal cu ricotta și parmezan, supă de dovleac și inimă de somon marinat de 1,2 kg asezonat cu ierburi și condiment, ficat de gâscă preset cu fructe confiate, terina din fălci de porc. Desertul constă în foret noire.
Premiul cel mare este în valoare de 6.000 de euro.
A crea, a inova, a excela, a surprinde, a împărtăși și a recompensa pe podium talente de excepție care ni se dezvăluie pentru a pune în valoare cunoștințele, acesta este laitmotivul Cupei Europene de Catering.
Începând de sâmbătă, 22 ianuarie, puteți viziona online Campionatul European de Catering, din cadrul SIRHA 2011 (Lyon, Franța). Accesați: www.sirha.com/2011/.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8072 secunde