Concurs Înscrierea pentru testele naționale s-a prelungit până pe 30 ianuarie

280

Articole de la același autor

Ieri, în rapoartele Inspectoratului Școlar Județean Constanța, figurau înscriși peste 1.800 de candidați pentru susținerea ultimei sesiuni speciale de teste naționale, ale căror cereri scrise au fost centralizate în cele 11 centre de testare din județ.
În municipiul Constanța, acestea sunt: Școala cu clasele I-VIII "Ion Jalea" și Școala nr. 37, iar în județ, Școala nr. 2 Mangalia, Școala nr. 1 Medgidia, Liceul Teoretic "Anghel Saligny" Cernavodă, Liceul Teoretic "Vasile Cotovu" Hârșova, Grup Școlar Ovidiu, Școala nr. 1 Năvodari, Liceul Teoretic Negru Vodă și Liceul Teoretic Băneasa și Grup Școlar Cobadin.
Prof. Petre Purcărea, inspector de specialitate istorie, declara, pentru "Cuget Liber", că din cauza numărului mare de înscriși se preconizează înființarea a încă două centre de testare în Constanța.
Prima probă, cea la limba și literatura română, va avea loc în data de 4 februarie.
Proba de limba și literatura maternă pentru elevii care aparțin minorităților va avea loc în ziua următoare, pe 5 februarie, iar proba la matematică se va ține în data de 6 februarie.
Elevii susțin ultima probă, la istoria românilor sau geografia României, la alegere, pe 7 februarie.
Afișarea rezultatelor se va face în data de 9 februarie, până la ora 16.00, iar candidații nemulțumiți pot depune contestații în aceeași zi, între orele 16.00 și 20.00. Emoțiile se vor încheia pentru elevi în data de 11 februarie, când vor fi afișate rezultatele finale.
La Constanța, lucrările vor fi evaluate în centrele special desemnate de la Colegiul Tehnic "Tomis" și Liceul Teoretic "Traian" Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.332 secunde