Instanța dă câștig de cauză studenților de la "Spiru Haret"

465

Articole recomandate

Aproximativ 15.000 de procese în care absolvenți ai Universității "Spiru Haret" cereau să li se elibereze diplome de licență au fost câștigate irevocabil de către aceștia, din 2010 până în prezent, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), a declarat, într-o conferință de presă, avocatul Laura Scutaru.

Ea a precizat că procesele au fost intentate de absolvenți ai Universității Spiru Haret la învățământ la distanță și frecvență redusă, amintind că problema eliberării diplomelor de licență s-a înregistrat în 2009 referitor la cele două forme de învățământ, scrie Agerpres.

Potrivit avocatului, cele aproximativ 15.000 de procese reprezintă circa 80% din dosarele privind eliberarea de diplome de licență către absolvenții Universității Spiru Haret înregistrate pe rolul ÎCCJ.  Scutaru a menționat că absolvenților care au câștigat procesul la ÎCCJ le-au fost eliberate diplomele de licență. 

Ea a amintit că în februarie 2012 ÎCCJ a dat o decizie prin care a considerat tribunalul competent ca primă instanță pentru soluționarea litigiilor vizând diplome de licență pentru absolvenți ai Universității Spiru Haret, ca atare după această dată instanța de recurs a fost Curtea de Apel și nu ÎCCJ. 

"În Constanța e un termen mediu de opt, nouă luni, în Argeș șase luni, în Cluj sunt foarte multe dosare și termenul de soluționare a dosarelor e de aproximativ un an, iar ceea ce e surprinzător e că din toată țara județele Arad și Sibiu nu au înregistrate pe rolul instanței de judecată niciun dosar cu acest obiect", a adăugat avocatul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7277 secunde