Instrumentiștii de la Teatrul "Oleg Danovski" s-au retras din orchestra Festivalului Mamaia

834
Instrumentiștii de la Teatrul
Anul acesta, artiștii instrumentiști de la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" (TNOB) nu vor mai face parte din orchestra Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia, care a debutat ieri, la Teatrul de Vară Soveja.
Astfel, artiștii nu au căzut de acord la bani cu organi-zatorii Festivalului, care le-au propus 500 lei de persoană, aceeași sunt ca și anul trecut: "E un an greu, organizatorii au spus că nu au bani destui, dar știm volumul de muncă de anul trecut", ne-a spus Florin Iacob, instrumentist, liderul sindicatului Operei. În urma negocierilor de marți, rămase fără re-zultat, artiștii nu s-au mai prezentat la repetiții.
Cristian Zgabercea, președintele Fundației "Funtasio", prin care Consiliul Județean organizează festivalul, consideră că aceasta "e o problemă de caracter, nu de bani". "Le-am oferit aceiași bani ca și anul trecut, cinci milioane (n.r. - lei vechi) în mână. Și au refuzat, au zis că vor mai mult. Asta este. Oricum, n-a venit nimeni la ordin", a precizat Zgabercea.
În locul celor 22 de instrumentiști de la TNOB, un pianist va înlocui cu ajutorul clapei viorile. "Muzica ușoară se cântă acum electronic", a afirmat Cristian Zgabercea. Potrivit maestrului Viorel Gavrilă, dirijorul orchestrei festivalului, "din punct de vedere tehnic, se aude mai bine, însă e mai rău din punct de vedere al spectacolului".
Cu ocazia debutului Festivalului Mamaia, la Hotel Flora a avut loc o conferință de presă susținută de Cristian Zgabercea, căruia i s-a alăturat președintele juriului festivalului, Mădălin Voicu, precum și Titus Andrei, Gabriela Scraba, Berti Barbera, Adrian Romcescu, Corina Chiriac, Andrei Tudor, Dana Dorian, Mircea Drăgan, Horia Moculescu, Viorel Gavrilă, Petre Năstase și Gabriel Marica.
Festivalul Mamaia se desfășoară în perioada 26-29 august, pe scena Tea-trului de Vară Soveja. Prezentatorii festivalului sunt Horia Moculescu, Aurelian Temi-șan și Alexandra Velniciuc.
Competiția se desfășoară, ca în fiecare an, pe două secții - interpretare și creație, spectacolele începând la ora 21. Prețul unui bilet este 40 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 August 2010
Stire din Cultură-Educație : Portret de dascăl: Ion Dudă
Pagina a fost generata in 1.9637 secunde