Concurs Întrebări frecvente

326

Articole recomandate

Bacul fără teste naționale
La sesiunea specială a testelor naționale participă absolvenți de gimnaziu care nu au promovat sau nu s-au prezentat la examenele de capacitate sau testele naționale din anii anteriori, inclusiv 2007, indiferent de vârstă. Această sesiune este ultima lor șansă de a putea urma cursurile unui liceu, testele naționale fiind înlocuite, din anul școlar 2007/2008, de tezele cu subiect unic.
O întrebare frecvent lansată de elevii ce urmează filiera tehnologică – ruta progresivă a liceului este aceea dacă pot susține bacalaureatul la terminarea celor 12 clase de SAM plus anul de completare, dar fără a susține testele naționale. Consultat în legătură cu acest subiect, prof. Petre Purcărea, inspector de specialitate istorie, președintele comisiei de testare sesiunea specială 2008, ne-a declarat că această categorie de absolvenți poate merge liniștită la examenul de bacalaureat, întrucât nu este necesară diploma de absolvire a gimnaziului.

În schimb, pentru carnetul de conducere e necesar
Nu știm dacă și la Constanța s-au înregistrat cazuri de candidați trecuți mult peste vârsta… gimnaziului, căsătoriți, cu copii acasă, dar cu certitudine o parte dintre ei s-au prezentat la această sesiune specială pentru că au nevoie de o diplomă de absolvire a gimnaziului pentru a obține permis de conducere categoria C, adică vor să devină șoferi profesioniști.

Cine n-a fost la română a pierdut tot
Elevii care nu au reușit să se prezinte la prima probă a sesiunii speciale de teste naționale, și anume limba română, își pot încerca doar rezistența la emoții în condițiile stresului la examen. Pentru că, în rest, ei sunt considerați respinși, neavând una din mediile necesare încheierii situației.
Această categorie de elevi, care au absolvit opt clase fără examenul de final, au ca unică soluție de continuare a studiilor școlile de arte și meserii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9765 secunde