Invitație la o seară de chitară clasică

104
Invitație la o seară de chitară clasică - concertchitara-1416851575.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 28 noiembrie, ora 21, La Historia invită constănțenii la o seară de chitară clasică, în compania Mădălinei Petre, care studiază muzica de la vârsta de 9 ani.

Licențiată și masterandă în chitară clasică, Mădălina și-a concretizat studiile la Universitatea Națională de muzică din București, secția Interpretare Muzicală, sub îndrumarea lui Cătălin Ștefănescu Pătrașcu. Tainele chitarei clasice le-a aprofundat și în Italia, orașul Trieste, la Conservatorio Superior di Musica Giuseppe Tartini, acolo unde, obținând o bursă, a studiat un semestru cu profesorul Ennio Guerratto.

Mereu preocupată de perfecționarea sa ca instrumentistă, Mădălina Petre a participat la nenumărate concursuri, festivaluri și masterclasuri de profil precum: Festivalul Internațional de Chitară Clasică Sinaia (edițiile 2010-2013), Festivalul Internațional de Chitară Clasica Târgu Mureș (edițiile 2012-2014), festival în cadrul căreia, a participat ca vocalistă în concertul de jazz, alături de chitaristul Antal Pusztai; Festivalul de Chitara Clasica Odorhei, ediția 2013, Festivalul de Chitară Clasică din Severin ediția 2014.

Mădălina Petre creează, cu ocazia fiecărei reprezentații scenice, o poveste, un subiect, și personaje ce prind viață prin piesele ritmate și pline de energie. Iar puternica influență spaniolă a repertoriului său oferă publicului momente de profunzime și sonorități intime ce te poartă în făgașul magic al muzicii chitarei spaniole. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 25 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Veste proastă despre Mircea Albulescu
Luni, 24 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Lecția vie de istorie
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Doliu în literatura română
Pagina a fost generata in 1.3399 secunde