IPS Teodosie va sfinți ramurile de nuc

244
3
IPS Teodosie va sfinți ramurile de nuc - pogorareasfduh-1371833149.jpg

Articole recomandate

Duminică, 23 iunie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Pogorârea Sfântului Duh. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța, începând cu ora 9. La sfârșitul slujbei, Ierarhul Tomisului va citi rugăciunea de sfințire a ramurilor de nuc.

Duminica Cincizecimii, numită în popor și Duminica Rusaliilor, este sărbătoarea pogorârii Sfântului Duh peste Sfinții Apostoli. Acest eveniment, care are loc la 50 zile de la Învierea Domnului, încheie descoperirea lui Dumnezeu și întemeiază Biserica. 

Rusaliile reprezintă cea mai veche sărbătoare creștină, fiind prăznuită încă de pe vremea Sfinților Apostoli, așa cum amintesc: Sfântul Apostol Pavel, Sfântul Apostol Luca, Sf. Irineu, Tertulian, Origen, Sf. Epifanie, canonul 20 al Sinodului I ecumenic. Până la sfârșitul secolului IV și începutul secolului V, Cincizecimea reprezenta o dublă sărbătoare: a Înălțării Domnului și a Pogorârii Sfântului Duh.

Luni, 24 iunie, IPS Teodosie va răspunde invitației IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și va participa la Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia hramului, la biserica "Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava", din Suceava.

Comentează știrea

satana
22 iunie 2013
sa te ia dracu

ce mare treaba are idiotul.....da cacatii de ciine din oras nu i sfinteste?sau drogurile lui mazare?

lupu
22 iunie 2013
foto

popa unde e in poza? e ala cu barba mare?

MIRUNA
22 iunie 2013
ma scarbesc prea mult persoanjul si subiectul ,put de ipocrizie si fatarnicie

ramuri de nuc ne trebuie noua sau morala si cinste, corectitudine si opera caritabila din partea Bisericii?!?!? desigur,nu doar din partea bisericii ortodoxe ,din partea tuturor bisericilor si cultelor religioase dar biserica ortodoxa e codasa la acest capitol desi are peste 89% din credinciosi si desigur milostenie din partea bogatasilor imbogatiti pe spinarea prostilor si fraierilor ;macar atat sa vedem !!!o parte din ce au furat data saracilor ,bolnavilor si copiilor orfani si batranilor neputinciosi... dar la ce sa ne asteptam de la unul care numeste sfant pe individul numit r.s.mazare?!?!bleaaaah

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.373 secunde