ISJ Constanța a demis cele două directoare de la Liceul „Callatis” Mangalia

3441
2
ISJ Constanța a demis cele două directoare de la Liceul „Callatis” Mangalia - rgbfondcopy1643220164-1643703176.jpg
În urmă cu puțin timp, prof. Sorin Mihai, inspector școlar general, a transmis o informare în legătură cu tensiunile de la Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia, provocate de „datoriile la xerox”.

„Vineri dimineața s-a deplasat la Liceul Teoretic Callatis Mangalia o comisie de verificare stabilită în Consiliul de administrație al ISJ Constanța, ca urmare a noilor informații primite cu privire la acest subiect. Raportul comisiei a fost prezentat în cadrul ședinței CA al ISJ Constanța de vineri. Am hotărât încetarea detașării în interesul învățământului pentru cele 2 directoare și începerea unei misiuni de audit prin care se vor verifica documentele contabile. Astăzi aștept să fie depuse cereri de ocupare a funcțiilor de director prin detașare în interesul învățământului, mâine va fi o nouă conducere a unității de învățământ”, a declarat prof. Sorin Mihai.

Comentează știrea

Profesor
1 februarie 2022
Dilemă

Asta s-a vrut. același scenariu ca și la Liceul Traian. Nu sunt o admiratoare a doamnei Diaconu, dimpotrivă. Curios, când era inspector, venea de făcea inspecții, prin școli, acesta era un capitol foarte sensibil, făcea verificări foarte riguroase și tocmai ea să facă asemenea lucruri? Încurcate sunt căile Domnului.

Camelia
2 februarie 2022
Valorile autentice

Istoricul ISJ-ului Constanta, cu inspectori generali numiti in functie cu sau fara concurs promovat (indiferent de culoarea politica), arata ca directorii (cu sau fara concurs promovat), fie au fost atent "monitorizati" cu rea intentie pentru demiterea lor (cu ajutorul denigrarii imaginii profesionale prin organizarea cu rea credinta a unor proteste ale elevilor sau ale profesorilor), fie au fost demisi (dar fara sa li se aplice si raspunderea disciplinara), astfel incat le este asigurata poarta deschisa sa revina in alte functii de conducere/indrumare si control. Aceste situatii au mai fost si vor mai fi in judetele si scolile unde nu exista o cultura organizationala sanatoasa cu angajati dezinformati in mod sistematic si usor de manipulat. Intrigi astfel tesute sunt si din cauza incapacitatii unor directori de a intelege legea educatiei si ROFUIP-ul, dovada ca unii candidati la functiile de director si chiar inspector general/general adjunct NU au reusit sa promoveze proba scrisa de la concursurile organizate de minister (5 concursuri organizate in 2015-2016 ptr functia de insp. gen. /gen. adj.) NU ne intereseaza proba de interviu ptr ca aceasta are cel mai inalt grad de subiectivitate si candidatul este punctat sau depunctat in functie de simpatie/antipatie si ce ostilitati mai starneste daca esti vizibil competent si onest). Problema este incotro se indreapta societatea (invatamantul si sanatatea), care da ocazia unor incompetenti sa arate copiilor nostri ca te poti cocota pe scara ierarhica oriunde si oricand, aducand prejudicii nu doar de imagine ci si materiale atat profesorilor cat si parintilor si elevilor, fara sa fii tras la raspundere. Este o solutie sa trimiti directorii la concurs ca sa-si poata verifica competentele manageriale si abilitatile si astfel se va transmite un mesaj clar societatii, corpului profesoral si parintilor, ca indiferent de domeniu primeaza valorile autentice, caracterul si pregatirea profesionala (vechime in domeniu, experienta, abilitati, aptitudini si realizari care te recomanda).

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6866 secunde