Istoria școlii tulcene, reconstituită de Muzeul de Arheologie Tulcea

326
În perioada 13 mai 2010 – 30 aprilie 2011, Muzeul de Istorie și Arheologie din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea găzduiește o expoziție centrată pe școala tulceană și pe evoluția învățământului românesc nord-dobrogean, de la începuturi până la 1989, intitulată sugestiv "Școala noastră, istoria noastră".
Vizitatorii au ocazia să admire o serie de exponate asociate școlii precum: rechizite, instrumente și alte obiecte de uz școlar (abac cu bile, tocuri, penițe, penare, călimări, trăistuță, bănci școlare din diferite perioade istorice, tablă veche etc.), fotografii originale și reproduceri, documente școlare (diplome, foi matricole ș.a.), uniforme originale sau reconstituite, manuale vechi - sec. XIX-XX.
Multe piese provin din colecțiile ICEM Tulcea, din colecții particulare sau din colecții ale unor instituții școlare de prestigiu, atât din oraș, cât și din județ. De asemenea, expoziția surprinde și momentele care au marcat prefaceri importante în evoluția învățământului românesc, evidențiind și personalitățile care au contribuit la organizarea și dezvoltarea acestuia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 01 Iunie 2010
Stire din Cultură-Educație : Trei religii, un singur Dumnezeu
Pagina a fost generata in 1.6107 secunde