Istorici și muzeografi constănțeni, la aniversarea Dobrogei

248

Articole de la același autor

Astăzi, în aula "Adrian Rădulescu" a Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța are loc simpozionul aniversar "130 de ani de la revenirea Dobrogei la România". Simpozionul este organizat în colaborare de Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța, Muzeul Marinei Române, Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I" filiala Constanța, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Constanța și Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Constanța.
Începând cu ora 9, vor lua cuvântul Dănuț Culețu, prefectul județului Constanța, Virgil Lungu, directorul Direcției Județene de Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Constanța, prof. univ. dr. Gheorghe Dumitrașcu, de la Universitatea "Ovidius" Constanța, prof. univ. dr. Ion Bitoleanu, de la Universitatea "Spiru Haret", dr. Virgil Coman, director Direcția județeană Constanța a Arhivelor Naționale, căpitan comandor conf. univ. dr. Olimpiu Manuel Glodarenco, directorul Muzeului Marinei din România, și dr. Marian Zidaru, directorul Direcției Județene pentru Cultură Culte și Patrimoniu Cultural. Alături de aceștia vor lua cuvântul și două eleve: Raluca Balnă, elevă în clasa a X-a B, Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", și Simona Barbu, elevă în clasa a XIII-a J la Grupul Școlar "C. A. Rosetti".
Simpozionul va continua cu un program artistic susținut de elevii Școlii generale nr. 9 "Ion Creangă" și ai Școlii generale nr. 24 "Ion Jalea", coordonați de prof. Carmen Stoenciu și Mariana Păun, urmat de vernisarea expoziției Direcției Județene a Arhivelor Naționale Constanța "130 de ani de la reîntregirea Dobrogei în cadrul statal românesc - mărturii fotodocumentare". Expoziția va cuprinde fotografii din colecții personale și familiale inedite care se află în posesia DJANC, dar și acte de fundație a unor cunoscute edificii constănțene, cum ar fi Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Palatul Arhiepiscopiei sau clădirea Colegiului Național "Mircea cel Bătrân".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7464 secunde