Jack Spintecătorul, identificat la peste un secol de la teribilele crime. Cine era ucigașul din Londra

435
1
Jack Spintecătorul, identificat la peste un secol de la teribilele crime. Cine era ucigașul din Londra - jack-1411912310.jpg

Articole recomandate

Identitatea criminalului în serie Jack Spintecătorul, din Londra secolului al 19-lea, a fost descoperită după 126 de ani de la șirul de crime care a îngrozit metropola britanică, grație testelor ADN făcute pe materia organică de pe un șal al unei victime.

Unul dintre cele mai mari mistere, care le-a dat bătaie de cap criminaliștilor mai mult de un secol și a fost transpus în numeroase cărți și filme, dând naștere unei serii de teorii unele mai bizare decât altele, a fost în sfârșit descifrat, grație tehnologiilor moderne care permit testele ADN, informează dailymail.co.uk.

Bărbatul responsabil pentru cel puțin cinci crime petrecute în Londra, în toamna anului 1888, a fost identificat în persoana imigrantului polonez Aaron Kosminski, unul dintre cei șase suspecți anchetați la momentul respectiv.

Probele ADN au demonstrat fără dubiu că Jack Spintecătorul este evreul Aaron Kosminski, care a ajuns la Londra la începutul anilor 1880, emigrând din țara sa natală împreună cu familia din cauza pogromului rus.



Kosminski lucra ca frizer, potrivit documentelor autorităților londoneze, și suferea de o boală mentală, cel mai probabil schizofrenie paranoidă. Documentele medicale ale vremii arată că bărbatul avea halucinații auditive și îl descriu totodată ca fiind un misogin cu înclinații patologice spre masturbare.

Descoperirea identității lui Jack Spintecătorul, cum a ajuns să fie supranumit criminalul considerat în epocă încarnarea diavolului, a fost posibilă după ce un colecționar a cumpărat un șal, în 2007, la o licitație cu obiecte care au avut legătură cu șirul de crime.

Russel Edwards, un britanic interesat de misterul crimelor de foarte mulți ani, a cumpărat acest șal, deși mulți alți experți în seria de crime nu i-au atribuit niciodată vreo importanță acestui obiect vestimentar.

Edwards a descoperit că obiectul fusese luat de un polițist care a participat la ancheta crimelor și oferit soției sale. Timp de peste un secol, șalul a rămas în familia polițistului, în mod suprinzător fără să fie spălat vreodată. Șalul s-a aflat în posesia Muzeului de Criminalistică din Londra din 1991 până în 2007, fără să fi fost testat vreodată pentru urme de ADN sau să fie expus. În 2001, a revenit în familia anchetatorului crimelor din 1888. Cinci ani mai târziu, un test ADN a fost efectuat asupra țesăturii, pentru un documentar al televiziunii Channel 4, dar rezultatele au fost neconcludente, scrie Mediafax.


Comentează știrea

!!!
28 septembrie 2014
sange si...bani

Evreul Aaron Kosminskieste a fost strabunicul lui...Strutinsky...!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Proiecție de gală la Cityplex Tomis Mall
Luni, 22 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Spectacol de stand-up la Iaki
Pagina a fost generata in 0.6607 secunde