JALE LA CONSTANȚA! Zeci de magazine și restaurante amendate

533
JALE LA CONSTANȚA! Zeci de magazine și restaurante amendate - super1477416242-1505818918.jpg

Articole de la același autor

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța în perioada 11 – 17 septembrie, s-au materializat prin verificări la 104 obiective. Este vorba despre 2 centre sacrificare păsări, 1 unitate procesare lapte, 1 centru colectare lapte, 1 centru colectare pește, 3 unități produse proaspete din pescuit, 1 unitate carne preparată, 1 unitate procesare pește, 8 depozite alimentare, 5 măcelării, 5 carmangerii, 4 restaurante, 1 unitate tip bufet, 2 unități tip fast food, 7 rulote, 2 baruri, 1 pescărie, 3 magazine alimentare, 18 super/hipermarket – uri, 10 laboratoare cofetărie/patiserie, 10 exploatații profesionale, 1 unitate fabricare pâine și specialități de panificație, 2 unități comercializare produse congelate, 3 depozite semințe consum, 2 depozite de legume fructe, 2 unități de fabricare vin, 1 unitate fabricare borș, 1 unitate fabricare pufuleți, 5 unități de reambalare, 1 unitate de fabricare ambalaje alimentare.


"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la nepredarea spre denaturare a animalelor moarte, neasigurarea adăposturilor corespunzătoare pentru animale, deținerea de animale neidentificate și neînregistrate, comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite", explică directorul DSV Constanța, dr. Diana Cristescu.


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 8 (opt) sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.120 de lei. 


Au fost confiscate și retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne și produse din carne – 4108 kg, lapte și produse lactate – 1167 de kg, pește și produse din pește – 1120 de kg, ouă – 10 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 57.631 de lei.


Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4914 secunde