Japonia, invitatul de onoare al primei ediții post-pandemice Bookfest

299
Japonia, invitatul de onoare al primei ediții post-pandemice Bookfest - xbookfest-1654006487.jpg

Articole de la același autor

Cea de-a XV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 1-5 iunie 2022, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, iar invitatul de onoare al acestei ediții va fi Japonia.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei Japoniei din București.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. La ediția anterioară a Salonului Internațional de Carte Bookfest (București, 29 mai – 2 iunie 2019) au fost prezenți peste 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecții cinematografice şi evenimente interactive. Invitatul de onoare al acestei ediții a fost Marea Britanie. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel, Suedia și Statele Unite ale Americii.

Fără restricții sanitare, fără taxe de acces şi fără costuri de parcare, evenimentul va fi deschis oficial la ora 12.00, la scena ARENA, în cadrul unei ceremonii la care au fost invitați E.S. Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei în România, Lucian Romaşcanu – ministrul Culturii, Grigore Arsene – preşedintele Asociaţiei Editorilor din România şi Adrian Cioroianu – directorul Bibliotecii Naţionale a României, anunţă organizatorii.

Circa 50 de evenimente le sunt dedicate copiilor, în cadrul Bookfest Junior, proiectul dezvoltat în cadrul salonului de carte în urmă cu cinci ani, aflat într-o creștere spectaculoasă de la o ediție la alta. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 06 Iunie 2016
Stire din Cultură-Educație : Constănțeni la Bookfest 2016
Pagina a fost generata in 2.2874 secunde