Jurnalul, "o probă a căutării de sine"

316
Asociația Centrul Regional de Formare, Consiliere și Mediere în Managementul Schimbării și Clubul InterArtes îi invită pe toți iubitorii de cultură și artă, membri sau nu ai Clubului InterArtes la conferința națională cu tema "Literatura confesivă - probă a căutării de sine".
Conferința va avea loc în data de 8.08.2012, începând cu orele 17:00, la Muzeul Marinei Române, Constanța.
Ne-am propus să punem lumea și eul sub semnul întrebării și al memoriei. Să ne amintim care este sensul scriiturii și rolul creatorului, să ne amintim de cei mai reprezentativi autori de literatură confesivă, de exilul exterior și interior ca inițiere și devenire pentru destinul scriitorului. Suntem datori a preciza că anul acesta, când am optat să realizăm prima ediție a conferinței, se împlinesc 25 de ani de la moartea autorului Jurnalului filosofic și a Jurnalului de idei, Constantin Noica, 100 de ani de la nașterea autorului Jurnalului fericirii (Nicolae Steinhardt, călugărul de la Rohia, născut pe 29 iulie 1912), 105 ani de la nașterea lui Mircea Eliade, care și-a ținut unul dintre cele mai lungi jurnale și care a locuit la Cernavodă și Techirghiol în copilărie, 130 de ani de la călătoria lui Mihai Eminescu la Marea Neagră. Într-o scrisoare datată 16 iunie 1882 îi scria Veronicăi de la hotelul d’Angleterre despre Constanța sau Chiustenge "un mic orășel, dar îndestul de frumos… Șed într-o mansardă și privirea
mi-e deschisă din două părți asupra mării, pe care aș vrea să plutesc cu tine. Dar aceasta nefiind cu putință, te sărut dulce, draga mea Veronică și rămân al tău, Eminescu."
Cu această ocazie vor conferenția: scriitorul Bujor Nedelcovici (Paris); prof. univ. dr. Mihaela Albu (Craiova); prof. univ. dr. Olga Duțu (Constanța); lector univ. dr. Enache Tușa (Constanța); prof. univ. dr. Gheorghe Glodeanu (Baia Mare), prof. dr. Anastasia Dumitru, prof. dr. Mirela Savin, prof. drd. Nastasia Savin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 07 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Artiști în emoții la Vama Veche
Luni, 06 August 2012
Stire din Cultură-Educație : O raită prin Balcicul românesc
Pagina a fost generata in 1.5143 secunde