La Cazinou, "100 de zile pentru 100 de ani"

497
La Cazinou,
Pe 16 august 2012, Cazinoul Constanța a împlinit 102 ani din momentul inaugurării sale. Pentru a sărbători cum se cuvine acest eveniment, a avut loc evenimentul "100 de zile pentru o sută de ani", care a început la ora 18:30.

Wild Art, alături de organizatorii eveni-mentului Asociația Absolvenților din Uni-versitatea Maritimă Constanța și Grupul pentru Jurnalism, Cultură și Comunicare Constanța au sprijinit campania dedicată reabilitării Cazinoului din Constanța, prin trei expoziții excepționale, care au constat în grafică citadină (Leonte Năstase), o expoziție inedită și în primă apariție de pictură marină (Luiza Cala), dar și imagini și documente, organizate în expoziția intitulată "Festivități organizate la Cazinoul din Constanța de-a lungul timpului, reflectate în imagini și documente din arhivele Constanței", (istoricul Virgil Coman), ce poate fi găsită și online în galeria virtuala Wild Art accesând pagina de internet.

Expozițiile au mai fost însoțite și de concerte și recitaluri susținute de trupele No Paradise, Words On Sand (ce fac parte din proiectul HighSchool Band), dar și talentata folkistă Ioana Barbuliceanu, cunoscută colaboratoare Wild Art.

Frumusețea Cazinoului a mai fost transpusă într-un desen stilizat de graficianul Leonte Năstase, desen ce a apărut și în cartea poștală distribuită gratuit de către voluntarii Wild Art, îmbrăcați cu frumoase haine de epocă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Antic Tomis, la final
Vineri, 17 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Program de festival antic
Vineri, 17 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Începe bacalaureatul de toamnă
Pagina a fost generata in 1.6358 secunde