La învățământul primar se propun cinci ore de sport pe săptămână

487
Dacă va îndeplini suficiente voturi, proiectul de lege care prevede ca elevii din clasele I-IV să aibă cinci ore de educație fizică pe săptămână se va aplica în anul școlar 2010-2011.
Proiectul, care se află pe masa dezbaterilor în Senat, a fost propus de parlamentarul PD-L Mihaela Popa și este susținut de liberalii Nicolae Robu și Cristian Țopescu.
Se pare că o parte dintre reprezentanții Guvernului nu sunt de acord cu acest proiect și spun că presupune o cheltuială suplimentară. Referitor la acest lucru, pedelista a explicat că "mai multe ore de educație fizică în școli nu necesită un efort financiar, iar pentru început ar putea fi predate de către învățători. Parlamentul European a propus ca toate statele membre să aibă obligatoriu minimum trei ore de educație fizică".
Mihaela Popa a subliniat că statisticile privitoare la sănătatea copiilor din țara noastră sunt "extrem de îngrijorătoare. Suntem pe primul loc la scolioză, iar România se află printre primele state cu cei mai mulți copii obezi".
Parlamentarul a mai spus că sportul trebuie să fie tratat și separat, ca fenomen social. "Sportul generează anumite valori sociale, cum ar fi fair-play-ul, nonviolența, comunicarea nonverbală, integrarea copiilor din zonele de risc, redescoperirea unor deficiențe la vârstă fragedă", a mai adăugat ea.
Cât privește programa școlară, inițiatoarea proiectului de lege, Mihaela Popa, a susținut că "aceste ore nu vor intra în orar pe lângă cele care sunt deja. Trebuie regândită toată programa".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Februarie 2010
Stire din Cultură-Educație : Astăzi se iubește românește
Pagina a fost generata in 1.7472 secunde