La Medgidia, elevii sărbătoresc Ziua etniei tătare

356

Articole de la același autor

Astăzi, în Sala de Festivități a Casei de Cultură "I.N.Roman" din Medgidia, se va desfășura activitatea "Să cunoaștem, să ne cunoaștem!", coordonată de prof. Nurdanie Bolat. Acțiunea este prilejuită de sărbătorirea Zilei Etniei Tătare din România și urmărește valorificarea figurilor reprezentative din lumea turcă și continuatorii lor, corelând informații din diferite domenii (literatură, istorie și mediul social).
Prin momente variate - scenete, joc de rol, dansuri, recitări și dezbatere - se va manifesta interes față de creația populară turcă și a altor minorități și se vor dezvolta cunoștințe despre multiculturalitate.
Acțiunea se adresează în special elevilor din clasele I-VIII care aparțin etniei turco-tătare. În deschiderea evenimentului, directorul Școlii "Lucian Grigorescu" Medgidia, prof. Emilia Ciocan, va puncta importanța activității pentru școală, precum și esența unei viziuni comune a celor trei parteneri: elev-cadru didactic-familie din etnia turco-tătară asupra procesului educațional, iar prof. Ecrem Gafar, reprezentant al etniei turco-tătare, va vorbi despre importanța zilei de 13 decembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0231 secunde