La Muzeul de Istorie Constanța, peste 90.000 de vizitatori

353
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a avut anul trecut 85.000 de vizitatori plătitori, la care se adaugă 5-6.000 de gratuități. Majoritatea turiștilor (50.000) veniți la una dintre cele șase unități ale muzeului - sediul central, Edificiul roman cu mozaic, Muzeul Histria, Muzeul Trophaeum Traiani de la Adamclisi, Muzeul Carsium din Hârșova și Muzeul Axiopolis Cernavodă - au fost străini, iar circa 15%, tineri sub 18 ani.
Astfel, într-un top al celor mai vizitate muzee din 2007, muzeul constănțean se află la egalitate cu Muzeul Național de Istorie din București.
Conform unui clasament realizat de agenția NewsIn, Muzeul Bran a avut în 2007 peste jumătate de milion de vizitatori, clasându-se pe primul loc în topul celor mai vizitate muzee din România, urmat de Peleș și de muzeele din Sibiu, oraș care și-a dublat numărul vizitatorilor din aceste instituții cât a fost Capitală Culturală Europeană.
Ierarhia arată că muzeele adăpostite de castele care au aparținut familiei regale a României sunt de departe cele mai căutate de vizitatori, una dintre explicații putând fi și anunțul că Bran și Peleș au fost restituite proprietarilor lor inițiali. Sibiu, orașul care a fost capitală culturală a Europei anul trecut, a profitat din plin de acest statut la capitolul muzeistic, câtă vreme în anul 2007 și-a dublat numărul de vizitatori din muzee.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6245 secunde