Comasarea unor grădinițe cu școli dă naștere la scandaluri

La Școala nr. 5, părinții refuză aducerea preșcolarilor

1363
La Școala nr. 5, părinții refuză aducerea preșcolarilor - 151cc15dc86d80424678748280cbe211.jpg
Plecând de la statisticile deloc îmbucurătoare că numărul elevilor a scăzut drastic în anul școlar 2009-2010, în timp ce preșcolarii par să se fi înmulțit, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a recurs la o serie de soluții care par să revolte părinții școlarilor. În absența unor promise inaugurări de noi grădinițe, se iau decizii în contul instituțiilor școlare deja existente.
La cele două cauze enumerate mai sus se adaugă și cele câteva retrocedări de imobile în care s-au aflat grădinițe și ale căror efective de micuți trebuie mutate într-un sediu nou. Cum este cazul grădiniței nr. 3 de pe str. Daciei și grădiniței nr. 18, de pe șos. Man-galiei.
Scandalul iscat, ieri, la Școala nr. 5, de pe str. Nicolae Iorga, este motivat de faptul că la parterul acestei instituții ISJ a decis mutarea micuților de la grădinițele 4 și 20, respectiv 60 de preșcolari, colegii lor mai mari, mai puțin de 300 la număr, urmând să-și desfășoare activitatea la etajul I, unde se află cinci săli de clasă și trei laboratoare.
Și pentru că părinții se arătau îngrijorați de faptul că școlarii vor rămâne fără laboratorul de chimie și sala de sport, aflate la parter, reprezentanții Inspectoratului îi asigură că nu se va întâmpla acest lucru.
Și pentru că la nervi omul spune multe, tot ieri s-a afirmat că în unele școli RAEDPP a închiriat parterul unor fundații. Era vorba de Școala nr. 6, unde am stat de vorbă cu directorul Constantin Boro-ianu și am aflat că nu există nicio fundație, ba mai mult, sala de sport a fost oferită Grădiniței nr. 25.
Și la Școala nr. 21, str. Corbului, urmează a fi cedate clase prin înființarea a încă două grupe la GOP nr. 36 "Steluțele Mării", iar Școala nr. 23 va mai ceda câte ceva grădiniței ce funcționează deja la parterul instituției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 18 Iunie 2009
Stire din Cultură-Educație : SCRIE românește!
Pagina a fost generata in 2.6451 secunde