"La țărm de ComUniune"

295
Alături de școli din alte cinci orașe din România, respectiv București, Iași, Brăila, Brașov și Odorheiu Secuiesc, Liceul Teoretic "G. Călinescu" din Constanța este implicat într-un amplu proiect, intitulat "Interculturalitate în predarea limbilor străine". Proiectul constă într-un parteneriat între KulturKontakt Austria, British Council București și Ministerul Educației, Cercetării și Inovării din România și el a fost gândit în contextul Anului European al Dialogului Intercultural 2008 și al Anului European al Creativității și inovației 2009.
Echipele, formate din elevi și din profesori de limba română, engleză, germană și geografie, sunt implicate în identificarea aspectelor specifice zonelor lor și inițiază proiecte pe teme de interculturalitate pe care le dezvoltă în colaborare cu partenerii.
Astfel, Liceul Teoretic "G. Călinescu" din Constanța a inițiat proiectul intercultural "La țărm de ComUniune", în intenția de a încuraja formarea relațiilor interumane în spiritul comunicării, cooperării și coexistenței pașnice, precum și prin prezentarea unor exemple de bună practică.
În perioada 1-3 iunie, oaspeți din Odorheiu Secuiesc, elevi și profesori de naționalitate maghiară vor lua parte în liceu și în regiune la un program de activități "inter-culturale": de la dezbateri, deplasări la Vadu Chituc, la activi-tățile organizate de Oceanic Club, precum și la Cobadin și Jurilovca, unde vor avea loc întâlniri cu reprezentanți ai comunităților turco-tătarilor și a rușilor lipoveni, spectacole de cântece și dansuri, până la prepararea unor mâncăruri după rețete specifice ale minorităților dobrogene.
Proiectul își propune realizarea unor produse finale precum: CD-ROM, Blog și forum de discuții, Ghid de bună practică, Revista proiectului, Decalog "Zece pași spre CELĂLALT", Minidicționar "Zece cuvinte esențiale în limba ta", expoziție de fotografie și desene, sigla, talking T-shirts, bannere.
Partenerii Liceului Teoretic "George Călinescu" sunt comunitățile etnice din Constanța, Oceanic Club, Muzeul Național de Artă. De asemenea, Colegiul Teoretic "Tomis" din Constanța oferă locuri de cazare oaspeților în internatul propriu, precum și părinții elevilor participanți la proiect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6676 secunde