Ultima șansă de atestare a absolvirii celor opt clase

Concurs La testele naționale au acces și pușcăriașii

326

Articole recomandate

Toți absolvenții gimnaziului care nu au promovat sau nu s-au prezentat la examenele de capacitate, respectiv testele naționale din anii anteriori, inclusiv 2007, indiferent de vârstă, mai au o ultimă șansă, o dată cu cea din urmă sesiune de teste naționale. Începute ieri, înscrierile pentru sesiunea specială se încheie pe 25 ianuarie.

Pașii înscrierii
Fiecare candidat va prezenta la secretariatul școlii unde a absolvit gimnaziul buletinul sau, după caz, cartea de identitate, certificatul de naștere și o fotografie recentă, tip buletin/carte de identitate, care se va aplica pe legitimația pentru concurs.
De asemenea, candidatul va completa o cerere-tip de înscriere. La dosar i se va adăuga și foaia matricolă pentru clasele I-VIII. Directorul și secretarul unității școlare au obligația de a depune dosarul candidatului la centrul de testare la care este arondată unitatea de învățământ.
De corectitudinea datelor transmise centrului de testare răspunde directorul unității de învățământ la care candidatul a absolvit cursurile gimnaziale. În situația în care candidatul și-a schimbat domiciliul, lucru probat prin buletin/carte de identitate, acesta se poate înscrie la un centru de testare, stabilit de comisia județeană din județul în care locuiește. În afara acestei situații, înscrierea în alt județ este permisă numai cu aprobarea Comisiei Naționale.

Calendarul examenelor
r 4 februarie - limba și literatura română - test scris; r 5 februarie - limba și literatura maternă - test scris; r 6 februarie - matematică - test scris; r 7 februarie - istoria românilor și geografia României - test scris; r 9 februarie - afișarea rezultatelor (până la orele 16.00) și depunerea contestațiilor (orele 16.00-20.00); r 10 februarie - rezolvarea contestațiilor; r 11 februarie - afișarea rezultatelor finale.
Metodologia pentru sesiunea specială a testelor naționale ediția 2008 este cea din 2007, iar subiectele pentru fiecare disciplină se regăsesc la următoarea adresă:
http://subiecte2007.edu.ro/2007/teste_nationale/.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6433 secunde