"Lacul Lebedelor", la Casa de Cultură

363

Articole de la același autor

Scena Casei de Cultură a Sindicatelor a găzduit, luni, primul balet simfonic scris de Ceaikovski, "Lacul Lebedelor", în interpretarea artiștilor Teatrului Balșoi din Moscova și ai Operei Naționale din Kiev.
Dansatorii au transpus în pași aproape perfect sincronizați legenda prințeselor transformate în lebede de forța diabolică a unui geniu rău, vrajă care a fost, în cele din urmă, suprimată de iubirea unui prinț.
Balerinii, adevărați acrobați ai scenei, au evoluat cu grația specifică într-un ritual magnetic al vârfurilor picioarelor. Așa cum afirma filosoful Derrida, baletul este o "formă de scriitură corporală, iar balerina este o metaforă care rezumă formele elementare ale formei umane" fapt demonstrat din plin de artiști.
Spectacolul "Lacul lebedelor" face parte dintr-un turneu desfășurat în mai multe orașe din România, Constanța fiind ultima dintre locațiile în care artiștii au performat. Deși realizatoarea spectacolului nu a dorit să vorbească despre ceea ce a pus în scenă, supărată fiind pe presa locală pentru că a scris că balerinii de la "Oleg Danovski" ar fi mai buni decât ai săi, "Lacul Lebedelor" a fost excelent interpretat de Teatrul Balșoi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.836 secunde