Lansare de carte, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie

356
Lansare de carte, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie - lansaredecarte-1561059314.jpg

Articole de la același autor

Aula "Adrian Rădulescu" a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) găzduiește luni, 24 iunie, de la ora 12, lansarea volumelor Pontica 51 (2018) și "Circulația monedei bizantine în Dobrogea (sec. VI-VIII)", semnat de cercetătorul științific I. Gabriel Custurea. 


Cu numărul 51, revista Pontica intră în cel de-al șaselea deceniu de apariție neîntreruptă, de-a lungul căreia a devenit, împreună cu Sesiunea Internațională cu același nume, cartea de vizită a activității științifice a MINAC. Volumul cuprinde studii privind istoria și arheologia spațiului danubiano-pontic, grupate în mai multe arii tematice. 


De asemenea, "Circulația monedei bizantine în Dobrogea (sec. VI-VIII)" completează, alături de volumul anterior, dedicat perioadei secolelor IX-XI, imaginea dinamicii monedei bizantine în spațiul danubiano-pontic. Cercetătorul constănțean centralizează și analizează materialul numismatic aparținând perioadei enunțate în titlu, publicat în literatura de specialitate de-a lungul a peste patru decenii. Piesele numismatice discutate aparțin colecțiilor unor instituții de specialitate din țară: Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Institutul de Arheologie "Vasile Pârvan" București, Biblioteca Academiei Române, Muzeul Național de Istorie a României etc. 


Volumul, publicat în ediție bilingvă română - engleză, se desfășoară de-a lungul a două prime capitole care tratează istoricul cercetărilor numismatice pentru perioada analizată și enunță considerațiile istorice rezultate din studierea colecțiilor monetare. 
A doua parte a publicației conține un util repertoriu arheologic al siturilor care au furnizat materialul numismatic analizat, precum și două detaliate repertorii ale descoperirilor monetare (monede izolate și tezaure monetare). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 04 Aprilie 2019
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte la Constanța!
Pagina a fost generata in 1.6089 secunde