Laura Alexandra Antonaru, la Internaționala de Biologie de la Singapore

405
Eleva Laura Alexandra Antonaru, clasa a XII-a, la Li-ceul Teoretic "Ovidius", a susținut, recent, un test de baraj, unde a obținut locul patru, cu un rezultat de 90 de puncte din 100, fiind selecționată pentru lotul lărgit. Succesul vine ca urmare a locului II obținut la Olimpiada Națională de Biologie și calificarea la faza Internațională, ce se va desfășura la Singapore, în perioada 8-15 iulie. După o pregătire de două săptămâni la Universitatea "Babeș Bolyai" din Cluj Napoca, unde a susținut testul de selecție pentru lotul restrâns, a fost admisă.
Însă aceasta nu este prima participare a tinerei la Olimpiada de Biologie. Ea participă încă din clasa a VII-a și, sub îndru-marea prof. Mirela Gheorghe, eforturile au fost răsplătite cu premiul II la faza județeană a Olimpiadei în clasa a IX-a și a X-a, cu obținerea unui rezultat foarte bun de 179 de puncte din 200 la faza Națională a Olimpiadei de Biologie în clasa a XI-a și recent premiul II la faza Națională a Olimpiadei (196 de puncte din 200) în clasa a XII-a, ceea ce i-a adus și califica-rea la etapa Internațională.
Datorită rezultatelor obținute, eleva va susține bacalaureatul în sesiunea specială pentru olimpici, după care va urma o nouă etapă de pregătire la Universitatea din București.
Pe viitor, Laura Alexandra Antonaru dorește să studieze în Anglia, în domeniul Științelor Naturii - Cercetare Științifică, domeniu în care cu siguranță va excela, date fiind pregătirea susținută de până acum, dar și rezultatele excelente obținute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Mai 2012
Stire din Cultură-Educație : "Iar câștigătorii sunt..."
Pagina a fost generata in 0.4126 secunde