"Le Concert", în regia lui Radu Mihăileanu, nominalizat la Premiile Cesar

375
Filmul "Le Concert", regizat de Radu Mihăileanu, este nominalizat la șase categorii ale Premiilor Cesar - Cel mai bun film francez, Cel mai bun realizator, Cel mai bun scenariu, precum și pentru scenariu, sunet și montaj, potrivit presei franceze.
Filmul "Un prophète" al lui Jacques Audiard este considerat favoritul galei Cesar 2010, cu 13 nominalizări.
La categoria Cel mai bun film străin sunt înscrise în competiție peliculele "Avatar", "Gran Torino", "Milk", "J’ai tué ma mère", "Panique au village", "Le ruban blanc" și "Slumdog millionaire". Câștigătorii premiilor vor fi anunțați în cadrul galei programate pe 27 februarie.
"Le Concert", o coproducție Franța-România-Belgia-Italia, descrie viața unui dirijor al orchestrei Teatrului Balșoi care își pierde postul în timpul regimului sovietic, când refuză să concedieze angajații evrei. După 25 de ani, dirijorul are șansa de a reveni pe scenă, după ce pune mâna pe o invitație pentru un concert la Teatrul Chatelet din Paris.
În distribuție se află actori ruși și francezi, printre care Alexeï Guskov, Dmitry Nazarov, Melanie Laurent, Francois Berleand, Miou Miou și Valeri Barinov. "Le Concert" va fi lansat oficial în Franța pe 4 noiembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 25 Ianuarie 2010
Stire din Cultură-Educație : Adio, Vasile Cojocaru!
Pagina a fost generata in 1.5696 secunde