Lecții interactive despre folosirea în siguranță a gazelor naturale

166
Lecții interactive despre folosirea în siguranță  a gazelor naturale - eleviiconstanteniinvata-1524154040.jpg

Articole de la același autor

Peste 2.500 de elevi vor învăța cum să folosească mai eficient și în condiții de siguranță gazul și electricitatea, în cadrul programului "Întâlnire cu energia".

Este vorba despre elevi din comunități din mediul rural și urban mic, care au ocazia să descopere cele mai importante lucruri despre gazul natural și energia electrică, cum le pot folosi mai eficient acasă și la școală și, mai ales, în condiții de siguranță.

Demersul face parte din programul tradițional de educație "Întâlnire cu energia" (ediția a XII-a), derulat de către Engie Romania, în parteneriat cu Asociația Hands Across România și Ministerul Educației Naționale. În cadrul celor două lecții interactive, copiii vor lua parte la aventurile fantastice ale lui Metano, o moleculă de gaz creată de către o elevă participantă la prima ediție a programului, în 2007.

Lecțiile vor viza tipurile de energie, parcursul gazului natural de la extracție până acasă, economia de energie și utilizarea în siguranță a gazului natural și a energiei electrice, insistând pe partea de prevenire a accidentelor.

Totodată, elevii celor 75 de școli înscrise la această ediție au șansa de a pune în practică cunoștințele acumulate și de a dezvolta în cadrul concursului "Câștigă cu Metano și Electro" proiecte care să vină în sprijinul comunității lor. Două dintre aceste proiecte vor fi premiate cu câte 10.000 de lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3721 secunde