Lecturi pentru week-end - "Tomisul Cultural"

240
Lecturi pentru week-end -

Articole de la același autor

A ieșit de sub tipar cel de-al șaptelea număr al revistei "Tomisul Cultural", în condiții grafice deosebite oferite de Tipografia "Cuget Liber", o apariție impresionantă prin conținut. 


Acad. Petre T. Frangopol deschide acest număr cu un articol de atitudine "O națiune năzuiește către o societate a valorilor".


Alte câteva titluri care mai merită menționate "O lege absurdă" articol semnat de marele prozator D.R. Popescu, romancier care a împlinit 80 de ani de curând. Poeta Ileana Mălăncioiu îi acordă un interviu substanțial lui Iulian Talianu. "Tomisul Cultural" inaugurează începând cu acest număr o rubrică rezervată Aca-demiei Române, care va sărbători peste câteva zile 150 de ani în serviciul națiunii române. 


Alte semnături care întregesc cuprinsul literar aparțin lui Cornel Ungureanu, care scrie despre poezia lui Valeriu Matei, poet din Republica Moldova. Prozatorul tulcean Ștefan Caraman publică un fragment de roman - "Superstar", volum aflat în curs de apariție.


Paginile antologice aparțin lui Alex. Ștefănescu și poetei Marta Petreu. Constantin Călin îi invită pe cititorii revistei la o lectură insolită - "Bacovia și balurile de odinioară", iar Adrian Alin Gheorghe face o prezentare a poetului român din Gibraltar, Dimitrie Grama. Radu Dinulescu semnează o traducere, iar Renzo Cărăușu asigură ilustrația revistei. Matei Vișniec publică un text din "Șobolanul Rege", piesă a cărei premieră a avut loc pe scena Teatrului de Stat.


Și cum Comunitatea Elenă Elpis din Constanța este cea care susține apariția acestei reviste de cultură la malul mării, nu putea lipsi din acest număr povestea concursului de sirtaki din luna mai. Se alătură Varujan Cozighian cu amintiri din spectacolele susținute pe marile scene ale lumii, sub titlul "Amintirea din buzunarul fracului".


La rubrica restituiri, Constantin Che-ramidoglu semnează un articol intitulat "Francisc Sachetti, un italian primar al Constanței!".


Lectură plăcută!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 02 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : Recomandări la TV
Sâmbătă, 02 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : "Declick" pe scena din Phoenix
Sâmbătă, 02 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : Brief școli constănțene
Pagina a fost generata in 2.0875 secunde