Liberalii constănțeni, gazdă pentru Aurelian Slavu, autor al cărții "Perspective liberale"

359
Liberalii constănțeni, gazdă pentru Aurelian Slavu, autor al cărții
Sala Mare a Filialei Constanța a Partidului Național Liberal a găzduit sâmbătă, 16 februarie, lansarea cărților intitulate "Perspective liberale" de Aurelian Slavu și "Clubul Național Liberal antologie 2010-2012", lucrare ce cuprinde mai multe texte ale tinerilor liberali care au scris pentru redacția Clubului Național Liberal, un demers online inițiat cu scopul de a cerceta, dezbate și analiza  ansamblul de idei conținute în gândirea și doctrina liberală.


"Suntem în fața unui act de curaj, într-o lume a semi-dezbaterilor științifice. Cred că tinerii, când au purces în acest demers au avut în vedere două componente în care se regăsesc deo-potrivă și tinerii, și venerabilii liberali: a face politică liberală și a reflecta asupra valorilor liberale autentice ale timpului. Din punctul meu de vedere, multe, dacă nu majoritatea abordărilor teoretice liberale de ieri și de azi ar trebui să pornească de la ceea ce I.G.Duca, numea cele patru coloane care susțin templul doctrinei liberale: ordinea, democrația, naționalismul și armonia socială. Toate aceste concepte sunt fun-damentale, sunt gândite, se regăsesc volens-nolens în cele două volume prezentate azi, aici", a spus prof.univ.dr. Marian Cojoc care a luat cuvântul în deschiderea evenimentului.

Printre cei care au încântat auditoriul cu discursuri despre gândirea și doctrina liberală s-au numărat Tudor Mihăescu, Daniel Gheorghe, Tudor Ioan Turcu, Aurelian Slavu, Alexandru Vîlvoi și Andrei Galiță, aceștia fiind membri ai Clubului Național Liberal.

La manifestarea tinerilor liberali constănțeni au luat parte pre-ședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, de-putatul Gheorghe Dragomir, vicepreședintele PNL Constanța, Ovidiu Cupșa, consilierul local Radu Bogdan Matei, Raluca Trandafir, membru al BPT al Organizației Femeilor Liberale și președintele Organizației muni-cipale a TNL Constanța, Alexandru Gheorghiu.

Cele două lucrări lansate sâmbătă la Constanța sunt un produs al Editurii Liberale, editură care a fost lansată la data de 21 no-iembrie 2012 în București, la Biblioteca Brătianu. Printre invitații de seamă s-au aflat atunci Radu Câmpeanu, Varujan Vosganian și Dinu Zamfirescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4089 secunde