Liceeni constănțeni în turneu cu o piesă de teatru

468
Acum doi ani, un grup de elevi din Franța și România, respectiv din Brest și din Eforie Sud, a derulat un proiect de schimb cultural, ca un preambul al integrării României în Comunitatea Europeană. Reușita acestui parteneriat i-a motivat pe cei din Brest să construiască un alt proiect, folosind din nou teatrul ca un vector de promovare a educației interculturale.
Astfel, Liceul "Ovidius" din Constanța a încheiat un parteneriat educativ cu Grupul Școlar "Carmen Sylva" din Eforie Sud, care are ca obiective cunoașterea valorilor francofoniei prin cunoașterea particularităților culturilor române și franceze și dezvoltarea unor abilități sociale de acceptare a diversității culturale. În acest sens, ei au dat curs invitației Asociației Patronage Laique "Pilier Rouge" din Brest, Franța, și au pus în scenă un spectacol de teatru în română și franceză cu titlul "Cum s-a transformat circul Traviata într-un vapor", pe care îl vor juca împreună la Brest și în România, în luna iulie. Timp de două săptămâni, elevii români și francezi vor călători în Franța și România pentru a juca împreună aceeași piesă de teatru, se vor cunoaște mai bine și vor construi o identitate comună învățând să-și accepte diferențele și să-și apropie similitudinile.
În acest parteneriat, susținut de conducerile celor două licee, sunt implicați profesorii de franceză Mariana Popovici, Adina Pușcașu și Nadina Aldea, de la Liceul Teoretic "Ovidius", și Mihaela Postelnicu, Violeta Toropu, Luminița Scupi, de la Grup Școlar "Carmen Sylva".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5675 secunde