Concurs Liceenii-actori de la Colegiul de marină, în spectacol

621

Articole de la același autor

Duminică, 16 decembrie, în cadrul parteneriatului dintre Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" și Teatrul de Copii și Tineret din Constanța, la sediul teatrului, va avea loc spectacolul "Povești în duplex", care cuprinde piesele: "Prințesa Turandot", de Carlo Gozzi, în interpretarea actorilor Teatrului de Copii și Tineret, și comedia "Englezește fără profesor", de Eugen Ionesco, interpretată de elevii din trupa de teatru Mnemosyne a Colegiului Tehnic de Marină și regizată de prof. Anca Tudor-Stoian, de la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali" București.
Trupa de teatru Mnemosyne, care ființează de patru ani în Colegiul de Marină, a obținut rezultate notabile la concursurile de teatru județene, abordând un repertoriu adecvat vârstei și reflectând problemele adolescenților din zilele noastre, cu piesele de teatru școlar ca "Liceenii", de Andres Duus, "Alergătorul", de Mattias Anderson, dar și legate de mare: spectacolul coupé "Inima de mare"- cu fragmente din Odiseea de Homer și sărbătorile creștine: "La Bethleem colo jos" sau "Primăvară dulce, spectacol de Paște".
Instruită de profesioniști ai genului, precum actrița Antoaneta Cojocaru, regizorul coregraf prof. Anca Tudor-Stoian și alegându-și cu grijă repertoriul, nivelul artistic al trupei a avut o evoluție permanent ascendentă, astfel încât astăzi acești copii cu totul speciali au ajuns să abordeze teatrul absurdului cu piesa ionesciană "Englezește fără profesor", primind provocarea de a juca alături de trupa profesionistă a Teatrului de Copii si Tineret.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.124 secunde