Liceul Internațional de Informatică a sărbătorit două decenii de excelență

389

Articole de la același autor

În avanpremiera Zilei Naționale a Turciei, sărbătorită ieri, Lumina Instituții de Învățământ a organizat, la Constanța, o amplă festivitate prilejuită de împlinirea a 20 de ani de la inaugurarea primei instituții de învățământ privat din Constanța - Liceul Internațional de Informatică.

Pe lângă profesori, elevi, părinți și reprezentanți ai Lumina Instituții de Învățământ, au onorat cu prezența numeroși reprezentanți ai sistemului educațional din Constanța, oameni de afaceri, artiști.

Cu această ocazie, au fost premiați foști directori ai Liceului Internațional de Informatică: prof. Acmola Ghiuner, director 1997-2000, prof. Octavian Barbu (2000-2008), dar și Ali Beyazit, vicepreședintele Uniunii Tătarilor din România, Sabit Danis, om de afaceri, care a oferit sprijinul de la deschiderea primei școli și până astăzi, și Mutalip Sukran.

De asemenea, au mai fost felicitați prof. Andrei Gheorghe, profesor de matematică între anii 2000-2013 și cel care a semnat, în calitate de inspector general, în anul 1993, actul de înființare a acestui liceu. Un alt fost inspector general care a făcut parte din corpul profesoral (1998-2013) este Marian Sârbu, profesor de fizică. Sub îndrumarea acestora, elevii Liceului Internațional de Informatică au obținut rezultate deosebite la diferite olimpiade și con-cursuri naționale și internaționale.

În final, au fost premiați doi dintre absolvenții cu mari succese: Sevda Memet, șefa promoției 2010, care a obținut numeroase premii la concursuri și olimpiade, inclusiv Premiul Grand Prize al Concursului NASA, și Lucian Scurtu, care a obținut medalia de aur la Concursul Național de Chimie "C.D. Nenițescu" în doi ani consecutivi și s-a calificat în lotul internațional al României la chimie.

De altfel, în cei 20 de ani de existență, Liceul Internațional de Informatică a devenit o adevărată "pepinieră" de olimpici, elevi care au dus peste hotare renumele acestei școli. Mulți dintre ei studiază în străinătate, la cele mai renumite universități din lume, sau au un loc de muncă foarte bine plătit, tocmai datorită nivelului înalt al pregătirii de care au avut parte și datorită muncii intense din timpul liceului.

Din anul 2003, în cadrul liceului din Constanța și-a început activitatea grădinița și Școala primară Spectrum.

Nu trebuie să uităm că, din dorința de a stimula creativitatea elevilor și de a evalua abilitățile acestora, în 1997, Lumina Instituții de Învățământ a înființat Concursul Național de matematică LuminaMath, iar în 2003, Concursul Internațional de Proiecte Informatice InfoMatrix. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3809 secunde