Liceul sportiv, campion la cultură generală

564
Și anume la faza națională de la Baia Mare a concursului interdisciplinar "Cultură și civilizație în România", competiție ce se adresează elevilor din ciclul liceal care doresc să-și testeze cunoștințele de cultură generală, dar și pentru a crește prestigiul școlii pe care o reprezintă.
Fază județeană s-a desfășurat sâmbătă, 28 februarie, la Colegiul Tehnic Tomis din Constanța. La cele patru discipline de concurs, respectiv istorie, limba română, socio-umane și religie, s-au înscris două echipaje - Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia și Liceul cu program sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanța - cel din urmă fiind desemnat finalist, după ce a prezentat în fața juriului un portofoliu foarte bine pregătit, în opinia prof. Petre Purcărea, inspector de specialitate istorie: "Echipajul de la Liceul sportiv a fost pregătit de Cristina Maria Caraman și Nicoleta Condrat, care s-au prezentat cu tradiții aromâne și cu care sigur vor atrage atenția la faza națională, pentru că la Baia Mare nu prea se știu multe despre obiceiurile acestei etnii. Vor avea, cu certitudine, impact și asupra juriului de acolo".
Concursul "Cultură și civili-zație în România" este structurat pe trei secțiuni: în cele trei categorii elevii trebuie să vorbească despre particularitățile etnografice/etnologice și lingvistice locale, despre mentalitățile culturale și cercetare sociologică, dar și despre monografii istorice locale. Dacă la etapa județeană au putut participa elevii din clasele IX-XII, la cea națională au voie să participe câte un echipaj alcătuit din trei elevi din fiecare județ.
În perioada 28-31 mai, la Baia Mare se va desfășura faza națională a acestui concurs. Le urăm succes!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1634 secunde