Localitatea 2 Mai, transformată în platou de filmare

375
Regizori, scenografi și actori au fost tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.
Evenimentul face parte din seria de acțiuni TIFF, tradiționalul festival de film Transilvania.

A 5-a ediție a atelierului de film "LET’S GO DIGITAL!" (Școala de iarnă) a avut loc, recent, în localitatea 2 Mai, pe litoralul Mării Negre. A fost o săptămână de lucru intensă, cu rezultate foarte bune, ne anunță organizatorii, Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR). La Școala de iarnă au luat parte 18 tineri din toată țara, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. În prezența unor profesioniști din domeniu, aceștia au avut ocazia de a parcurge în 7 zile de training toate etapele realizării unui film; astfel, au participat la cursuri teoretice, au filmat în împrejurimi, au montat materialul filmat, iar la final, și-au prezentat filmele într-o proiecție. Tinerii au lucrat cu echipament de filmare și editare video de ultimă generație, oferit de sponsori și au fost asistați de trainerii Neil Colțofeanu, Iulia Murgu, Sorin Botoșeneanu, Horea Murgu și Mihai Tănase.
Producția acestei ediții a Școlii de iarnă constă în 6 filme de aproximativ 5 minute fiecare, foarte diferite din punctul de vedere al subiectelor abordate și a genurilor cinematografice în care s-au încadrat, dar construite în jurul aceleiași teme centrale - "Natură / Civilizație".
De ieri, toate filmele pot fi vizionate pe site-urile partenerilor workshopului: www.homemade.ro și www.cinefan.ro.
De menționat faptul că inițiativa acestei acțiuni a TIFF a pornit de la ideea că în România nu există sisteme de educație alternative în domeniul cinematografic la nivel de gimnaziu, ci exclusiv în cel universitar.
Totodată, s-a constatat că tot mai mulți tineri sunt interesați nu doar de vizionarea filmelor, ci și de realizarea lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7849 secunde