Lucian Dan Teodorovici și Șerban Foarță, premiați la gala Observator Cultural

231
Lucian Dan Teodorovici și Șerban Foarță, premiați la gala Observator Cultural - scriitortheodorovici-1332850852.jpg
Scriitorii Lucian Dan Teodorovici și Șerban Foarță au fost premiați la gala Observator Cultural, care a avut loc la Teatrul Odeon din București

La gala premiilor Obervator Cultural, prezentată de Carmen Mușat și Ovidiu Șimonca, au fost acordate opt premii, la cinci categorii, alături de trofeul "Gheorghe Crăciun" pentru Opera Omnia.

Juriul de anul acesta a fost alcătuit din Paul Cernat, Caius Dobrescu, Antonio Patraș, Iulia Popovici și Carmen Mușat (președintele).

Astfel, la categoria "debut" a fost premiat Alex Goldiș, pentru volumul "Critica în tranșee. De la realismul socialist la instaurarea autonomiei esteticului (1948-1971) (istorie literară)" - editura Cartea Românească - în timp ce la categoria "poezie" au fost premiați Nichita Danilov, pentru "Întîmplări de pe strada Kanta" (editura Tracus Arte), și Sorin Gherguț, pentru "Orice (Uverturi & reziduuri)" (Editura Trei).

Câștigătorul secțiunii "proză" a fost Lucian Dan Teodorovici, cu "Matei Brunul" (Polirom), alături de Alexandru Vlad, cu "Ploile amare", volum apărut la editura Charmides.

Premiul "Gheorghe Crăciun" pentru Opera Omnia i-a fost acordat în acest an poetului Șerban Foarță.

Fiecare premiu la cele cinci categorii a avut valoarea de 2.000 de lei, cu excepția trofeelor ex-aequo, în valoare de 1.500 de lei. Premiul "Gheorghe Crăciun" pentru Opera Omnia a fost în valoare de 6.000 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.535 secunde