Madama Butterfly, la TNOB Oleg Danovsky

394
Madama Butterfly, la TNOB Oleg Danovsky - 600butt-1328218532.jpg
Una dintre cele mai celebre opere din lume vine pe scena de la Constanța. Faimoasa compoziție a lui Giacomo Puccini va fi jucată la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski.
Acțiunea operei, bazată pe nuvela lui Jogn Luther Long și prelucrată de David Belasco, se desfășoară în Japonia, la Nagaski, sfârșitul secolului XIX. Este o realizare completă a unei drame puternice ce dezvăluie caracterul și emoțiile profunde ale personajului principal.
Un ofițer american, Pinkerton, pășește pe solul Japoniei de atunci, un tărâm ce își păstra tradițiile și principiile neclintite. Atras de frumusețea, delicatețea și naivitatea unei frumoase gheișe, se căsătorește cu ea temporar, doar pentru a profita în perioada șederii sale în Japonia de beneficiile unei căsătorii. În timp ce ofițerul se gândește că se va întoarce în America și că își va găsi o altă soție acolo, Cio-Cio-San (Cio-Cio în japoneză înseamnă fluture) este entuziasmată că și-a unit destinul cu cel al unui american, se îndrăgostește și renunță la tot pentru a fi fericită alături de el. Imediat după căsătorie, Pikerton părăsește Japonia. Tânăra gheișă îl așteaptă preț de trei ani, fără a primi nici un semn de la el, dar extrem de convinsă că acesta se va întoarce la ea, mai ales că împreună aveau un copil. Ofițerul se întoarce în Japonia, dar împreună cu noua lui soție din America, Kate. Pinkerton s-a întors pentru a lua copilul pe care Kate s-a oferit să-l crească. Distrusă, cu onoarea călcată în picioare, Cio-Cio-San decide să își pună capăt zilelor.
Opera se desfășoară în trei acte, pe parcursul a aproximativ două ore și jumătate, iar muzica va fi sub bagheta dirijorului Koichi Inoue. Pe scenă vor urca personalități precum Setsuko Iizuka, Lucia Mihalache, Răzvan Săraru și mulți alții.
Madama Butterfly se va juca duminică, 5 februarie, începând cu ora 18.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 03 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Slayer vor concerta în România
Vineri, 03 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Școli închise sau cu program redus
Pagina a fost generata in 1.7984 secunde