Mai mult de jumătate din profesori nu au promovat examenul de definitivat

138

Articole de la același autor

Sâmbătă, 27 iulie 2013, au fost afișate la Colegiul Comercial "Carol I" din Constanța și publicate pe site-ul definitivat.edu.ro rezultatele finale ale examenului național de definitivare în învățământul preuniversitar.

Astfel, promovarea la nivelul județului Constanța este de 41,89%, după soluționarea contestațiilor, 62 de candidați dintre cei 148, care au susținut proba scrisă, obținând note peste 8. În urma reevaluării lucrărilor scrise ale celor 41 de candidați s-au obținut următoarele rezultate: Șapte au fost depunctate, 11 au fost majorate și 23 de note n-au fost modificate.

Promovabilitatea, înainte de contestații, a fost  de 35,81%.  Dintre cei 148 de candi-dați, care au finalizat proba scrisă a examenului, 53 au obținut note peste 8, iar  95 de candidați  au obținut note sub 8 (opt).

Cadrele didactice se pot prezenta la examenul de definitivare în trei sesiuni, în cel mult cinci ani de la finalizarea stagiului, iar pentru sesiunea din acest an, Ministerul Educației Naționale a decis ca nota minimă de promovare a examenului să fie 8 și a acordat dreptul de participare la acest examen debutanților cu un an vechime la catedră.

"Promovarea examenului de definitivare conferă cadrelor didactice dreptul de practică în învățământul preuniversitar", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Cristina Ivan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5882 secunde