Mănăstirea Colilia, în circuitul turismului religios

571
Ieri, cu ocazia sărbătorii religioase a Intrării în biserică a Maicii Domnului, Arhiepiscopul Tomisului a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Colilia. Cunoscută pentru reprezentările de succes din arta fotografică, precum și din cea cinematografică, mănăstirea este situată la 1 km de localitatea Râmnicul de Jos (comuna Cogealac). Lăcașul de cult este rodul străduinței maicii Rafaela, sprijinită atât de localnici, cât și de sponsori, arată un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.
Manifestările religioase de ieri au cuprins și slujba de binecuvântare a lucrărilor de refacere a lăcașului.
Povestea locului este inedită: între anii 1901-1934, etnicii germani au ridicat în satul Colilia, comuna Cogealac, județul Constanța, una dintre cele mai frumoase biserici din Dobrogea. După plecarea etnicilor germani, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, lăcașul de cult a fost preluat de Biserica Ortodoxă Română, iar comunitatea germană a fost despăgubită.
În timpul comunismului, între anii 1967-1968, prin așa - numita sistematizare rurală, odată cu satul Colilia, biserica a fost părăsită. Zidurile laterale au rămas să depene o istorie de mai bine de o sută de ani.
Recent, Sfântul Sinod al BOR a aprobat înființarea mănăstirii "Intrarea Maicii Domnului în Biserică", iar din vara acestui an au început lucrări de refacere a bisericii din Colelia. Maica stareță Rafaela nădăjduiește ca în cel mai scurt timp să repună în circuitul turismului religios vechea biserică de la Colelia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7016 secunde