Manifestări culturale organizate de UDTR

1194
Uniunea Democrată Turcă din România organizează mîine, 14 decembrie, o serie de manifestări culturale cu prilejul Zilei Minorităților Naționale. Manifestările culturale vor începe la orele 16.00 în sala "Remus Opreanu" din cadrul Instituției Prefectului Județului Constanța.

Potrivit purtătorului de cuvânt al UDTR, Sorina Asan, în debutul evenimentului va fi vernisată o expoziție cu lucrări de pictură ebru și pictură cu ness aparținând președintelui comisiei de cultură din cadrul U.D.T.R., Serin Türkoðlu.

Serin Turkoðlu expune pentru prima dată două tipuri de pictură reunite într-o expoziție personală. În cadrul aceluiași eveniment va avea loc un spectacol în care vor evolua: Alev Gafar, absolventă a Colegiului de Arte "Regina Maria", specializarea vioară, care va interpreta câteva piese de muzică clasică turcească și corul "Mehtap" aparținând UDTR, dirijor Yilmaz Turkoðlu. Vor mai fi prezenți în spectacol reprezentanți ai comunității bulgare și ai UDTTMR.

Manifestările culturale vor continua cu lansarea cărții "Comunitatea Musulmană din Dobrogea, Pagini de cultură și civilizație" aparținând conf. univ. dr. Ibram Nuredin și cu acordarea de diplome și plachete omagiale unor personalități care au contribuit la promovarea valorilor culturale ale turcilor dobrogeni.

La eveniment vor participa președintele UDTR Osman Fedbi, deputatul Iusein Ibram și lideri ai comunităților etnice din Constanța.

Ziua de 18 Decembrie a fost declarată Zi a Minorităților Naționale din România în 1998. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9229 secunde