MApN a preluat imobilul în care va funcționa Liceul Militar de Marină Constanța

1218
7
MApN a preluat imobilul în care va funcționa Liceul Militar de Marină Constanța - fotofondliceulmarina1-1520872217.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Local Constanța a aprobat, ieri, transmiterea imobilului în care funcționează astăzi Liceul de Marină "Alexandru Ioan Cuza" către Ministerul Apărării Naționale. Clădirea și terenul au trecut astfel din domeniul public al municipiului Constanța în domeniul public al statului, urmând ca acolo să fie redeschis, la toamnă, Liceul Militar de Marină.

Actualul Liceu de Marină se va muta pe Șoseaua Mangaliei, în locul Școlii nr. 15, în curs de desființare. Noua instituție de învățământ va purta numele Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" și va fi administrat de MApN.

"Am avut discuții cu toți actorii implicați și mă bucură că am ajuns la un consens, la o decizie din care Constanța va avea de câștigat, Dobrogea va avea de câștigat, România va avea de câștigat. Din această așezare a structurii funcționare a învățământului constănțean va rezulta un Liceu Navrom întărit și va rezulta un Liceu de Marină Militară pe care ni-l dorim de mult și salutăm intenția ministerului de a deschide acest centru de interes încă din toamna acestui an. Le urez spor la treabă pentru că vor avea mult de lucru atât cei de la Navrom, pentru a se muta într-o casă nouă, cu haine noi, cât și celor de la Ministerul Apărării pentru a reda Constanței un liceu de elită, astfel încât toată lumea să se raporteze în ceea ce privește învățământul militar de marină, așa cum e normal, la Constanța", a explicat primarul Decebal Făgădău.

Atrași de o carieră în marina militară

Deocamdată nu a fost anunțată cifra de școlarizare pentru anul 2018 – 2019, însă este de așteptat ca să fie înființate cel puțin două clase a noua de specializare, având în vedere că a face carieră în Marina Militară îi atrage pe tot mai mulți tineri.

"Marina Militară are nevoie de persoane care să înceapă pregătirea de specialitate de la 14 ani, pentru că le-ar fi mai ușor în pregătirea de la facultate. Dacă se creează o astfel de infrastructură am avea numai de câștigat", este de părere Florin Iordănoaia, cadru universitar în cadrul Universității Maritime Constanța.

25 de ani de existență

Reamintim că Liceul Militar de Marină a fost înființat în anul 1973 și a purtat, de-a lungul existenței sale, numele patronului spiritual "Alexandru Ioan Cuza". Aici au învățat zeci de generații de elevi constănțeni, dar și din alte locuri ale țării care, în prezent, fac parte din corpul militar atât al Marinei, cât și al Armatei. Liceul a fost desființat în anul 1998, iar baza materială a fost preluată de Comandamentul Flotei.

Comentează știrea

Doamna si Domnul
13 martie 2018
Gheneral

Si... MApN asta.. a platit ceva pentru cladiri, teren ? Sau e cu japca ? Ca presupun ca si primaria, cand "preia" ceva teren plateste.. sau este tot ca pe vremea "totul este al tutulor" ?

Ex-NAVROM
13 martie 2018
De ce?

De ce nu s-a reinfiintat LMM acolo unde a fost prima data? Numai pe japca sunteti! Din Navrom plecai cu repartitie la IEFM sau IEP...cand existau si alea. Din LMM plecai cu multe amintiri de cacat si cu sufletul de copil distrus...In portul Constanta exista (inca) cateva companii de remorcaj maritim care puteau prelua pe baza de contract o parte din absolventii Navrom-ului. Dar nu se vrea. Si-au pus ambitia o parte din fostele fosile care au iesit cu pensie babana si care s-au luptat cu paharele de whisky si unii labagii mai tineri ambitia de a reinfiinta cacatul asta de LMM si asta este..Pe noi astia, fostii elevi ai Navromului ne intreaba cineva daca vrem LMM-ul in locul de NAVROM-ului? Acum ar trebui sa cerem si noi sediul fostului LMM, nu?

Un cititor
13 martie 2018
Liceu Militar

O să fie cea mai mare țeapă pt un copil să facă, acest Liceu Militar. Să faci 6 ani de școală ca să ieși un amărât de subofițer cu salariul de 2000 de lei pe lună.

fani
13 martie 2018
nu se vrea ?

Ce nu se vrea ,ca doar ies din acest liceu fara sa stie nimic ! Nu-s nici mecanici nici electricieni ,atunci cine-i vrea ? Calitate foarte slaba a educatiei ,nici macar la nivelul anilor 80 cand erau angajati la flota Navrom.

Răspuns la: De ce?
Adăugat de : Ex-NAVROM, 13 martie 2018
De ce nu s-a reinfiintat LMM acolo unde a fost prima data? Numai pe japca sunteti! Din Navrom plecai cu repartitie la IEFM sau IEP...cand existau si...
Ex-NAVROM
13 martie 2018
Intrebare

Dar din LMM ce ies? Nici soldati, nici cadeti..nimic!! Clar calitate slaba a educatiei. De acord cu tine. Ar trebui reintrodusa programa scolara a anilor 80. Mai departe D-zeu cu mila.

Răspuns la: nu se vrea ?
Adăugat de : fani, 13 martie 2018
Ce nu se vrea ,ca doar ies din acest liceu fara sa stie nimic ! Nu-s nici mecanici nici electricieni ,atunci cine-i vrea ? Calitate foarte slaba a...
PMC
13 martie 2018
Nimic nu-i gratis

MApN da 5 Ha teren in Palas pentru construcția de locuințe sociale prin programe de incluziune și programe cu fonduri europene, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Constanța nr. 172/2016. Vezi: http://dlaj.mapn.ro/documents/acts/HG_3282_Constanta__1515653439.doc http://dlaj.mapn.ro/documents/acts/Anexa_1_DT_3282_Constanta_1515653478.doc

Răspuns la: Gheneral
Adăugat de : Doamna si Domnul, 13 martie 2018
Si... MApN asta.. a platit ceva pentru cladiri, teren ? Sau e cu japca ? Ca presupun ca si primaria, cand "preia" ceva teren plateste.. sau este tot...
Fost
13 martie 2018
Scolarizare

Oare vor fi tăiate locuri de la celelalte licee de elita ale Constanței ptr. locurile de la LMM?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3692 secunde