Mărțișor la "Șaguna", cu pictură, muzică și poezie

234
Mărțișor la

Articole recomandate

În prima zi a primăverii, cu ocazia sărbătorii Mărțișorului, la Universitatea "Andrei Șaguna" a avut loc vernisajul expoziției de pictură a Adinei Dogaru, intitulată "Dincolo de pod". Artista este licențiată a acestei universități și coordonatoarea cercului de pictură al Casei de Cultură "I. N. Roman" din Medgidia.


Lucrările expuse în holul universității se află în patrimoniul Primăriei Medgidia, una dintre ele urmând a fi dăruită de primar Consulului General al Chinei. 


În completarea artistică a sărbătorii Mărțișorului, oaspeții universității, printre care s-au numărat și elevi, au sărbătorit împreună cu studenții și profesorii șaguniști venirea primăverii printr-un scurt concert susținut de violonistele Iarina Maria Pleșcaru și Ioana Pințoiu, eleve la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" și de chitaristul Nicu Costea, elev al Colegiului Național "Mihai Eminescu". Ultimul mărțișor oferit celor prezenți a fost poezia recitată de micul vestitor al primăverii, Bogdan Secară. 


Întreaga activitate desfășurată reprezintă un plăcut preludiu al Zilei Absolventului Șagunist, sărbătorită în mod tradițional la data simbolic aleasă a Echinocțiului de primăvară. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1309 secunde