Mărțișorul le aduce constănțenilor filmul "De ce eu?"

108
Mărțișorul le aduce constănțenilor filmul

Articole de la același autor

Întors, de curând, de la Berlinală, filmul "De ce eu?" va putea fi urmărit și de constănțeni; pe 6 martie, va rula la Constanța, la Cityplex.

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin și va rula din 27 februarie în peste 60 de săli de cinema. Thriller-ul politic aduce în prim-plan controversatul caz Cristian Panait.

Regizorul Tudor Giurgiu a atras atenția presei internaționale la Festivalul de la Berlin, unde filmul a rulat cu casa închisă. Povestea este inspirată de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui procuror din Oradea, Alexandru Lele, și a presiunilor exercitate asupra sa.

"Filmul vorbește despre eșecul unei generați, care a crezut în schimbările politice ale anului 1989 și că despărțirea de comunism va însemna o rupere definitivă de sistemul vechi mafiot și corupt. În anul morții lui Panait, anul 2002, dar și în prezent, realitatea românească e una dură: vechii ofițeri și activiști din Securitate monopolizează nu doar afaceri importante, ci și poziții importante în politică", a declarat regizorul Tudor Giurgiu.

Protagonistul este Emilian Oprea, actor la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema. Cristian este un tânăr procuror idealist, care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție. Investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals și uz de fals, sustragere de documente, fără să realizeze că ancheta are conexiuni la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiție. Cristian intră într-o zonă periculoasă, încercând să descopere adevărul, și se expune unor revelații dureroase.

Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreția Mandric, Sore Mihalache, Ionuț Caras, Virgil Ogășanu sunt actorii care completează distribuția.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 19 Februarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Propunere pentru  "Școala Altfel"
Miercuri, 04 Februarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Luna Filmului românesc  la Hamburg
Pagina a fost generata in 0.5712 secunde