Matematicieni de prestigiu, invitați la Universitatea "Ovidius"

251
Matematicieni de prestigiu, invitați  la Universitatea

Articole recomandate

În perioada 21-24 iunie, la Eforie Nord, se va desfășura Conferința Internațională cu tema "Metode experimentale și teoretice în algebră, geometrie și topologie", organizată de Universitatea "Ovidius" din Constanța, în cooperare cu Institutul de Matematică "Simion Stoilow" al Academiei Române și cu Societatea de Științe Matematice din România.

Conferința este un prilej de a onora doi matematicieni români de mare reputație internațională: constănțeanul Alexandru Dimca, Doctor Honoris Causa al Universității "Ovidius" din Constanța, profesor la Universitatea "Sophia Antipolis" Nisa (Franța), și Ștefan Papadima, cercetător principal I la Institutul de Matematică al Academiei Române.

De asemenea, la eveniment vor fi prezenți matematicieni români care predau la universități de prestigiu din SUA, Franța, Italia, Australia, precum și numeroși matematicieni străini din 13 țări din aproape toate continentele lumii. La această manifestare dedicată și unui matematician român din diaspora, participă și mulți alți matematicieni români care trăiesc și lucrează în străinătate: Nero Budur, Dan Burghelea, Laurențiu Maxim, Alexandru Suciu - din Statele Unite, Sorin Dumitrescu, Patrick Popescu-Pampu și Mihai Tibar - din Franța, Lucian Bădescu și Paltin Ionescu - din Italia, Laurențiu Păunescu - din Australia, Andras Nemethi - din Ungaria.

Conferința reunește astfel cercetători de vârf, care vor expune peste 30 de prelegeri în două sesiuni paralele, într-un cadru excelent pentru schimbul de idei și opinii nu numai din domeniul strict științific. Totodată, conferința își propune să contribuie la creșterea calității autentice a vieții academice și de cercetare din România, pornind de la experiența unor specialiști cu vastă experiență peste hotare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4953 secunde