Matematicienii ovidieni ocupă podiumuri naționale

694
2
Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanța a căpătat un bun renume atât în plan local, fiind căutat de copiii pasionați de matematică, dar și în plan național, prin rezultatele de excepție obținute la diverse concursuri.


În această lună, sub îndrumarea profesorilor Cristina Homentcovschi, Cristina Văcărescu, Dorin Arventiev, Mirela Dănilă și Adriana Gurgui, elevii acestei instituții au participat la două concursuri de matematică, unde au fost răsplătiți cu numeroase premii și mențiuni. 
În urmă cu câteva zile, a avut loc a V-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică "Regalul generației XXI", în cadrul zilelor Școlii "Sf. Vineri" din Ploiești. Concursul se adresează elevilor isteți din clasele III - VIII și le supune atenției 21 de probleme, dintre care 20 de grile și o problemă cu rezolvare integrală. Aici, tinerii ovidieni au ocupat podiumul. Premiul I a fost câștigat de Mihnea Andrei Panu (clasa a V-a), Tiberiu Corcescu (clasa a VII-a), Ali Aydan Ege, Rare tefan Tudor și Melisa Unsalan (clasa a VIII-a), premiul II a fost obținut de Ana Tabacu (clasa a VIII-a), iar premiul III de Andrei Florentin Mocanu (clasa a V-a). 
De asemenea, elevii constănțeni au câștigat numeroase mențiuni, prin Teodor Alin Opri, Vait Erin, Adi Elif, Maria Malaxa (clasa a V-a) și Radu Zevri, Cătălin Velcea, Andrei Popa, Teodora Oase și Rare Dănilă (clasa a VII-a), Traian Fulea și Hristu Ștefan Epure (clasa a VIII-a). 
Tot micii matematicieni ovidieni au participat și la a VIII-a ediție a Concursului de Matematică pe echipe "Math Space", organizat de Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța cu ocazia Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic. 
Aici premiul I, cu 78 de puncte, a fost obținut de echipajul format din Gabriel Chiselenco, Alexandru Covaliu, Tiberiu Corcescu și Ștefan Tudose, premiul II, cu de 70 puncte, de Alexandru Enescu, Alexandru Necula, Dan Eftimescu și Ali Aydan Ege, iar mențiunea s-a acordat, pentru 52 de puncte, elevilor Octavian Jitea, Alexandru Ursu, Răzvan Turcu și Hristu Ștefan Epure. 
"Rezultatele obținute de elevii ovidieni reflectă pregătirea intensă realizată alături de profesorii lor. Ne bucurăm să vedem că elevii s-au plasat pe primele locuri la toate clasele, în condițiile în care competiția a fost extrem de puternică. Elevii participă întotdeauna cu entuziasm la aceste concursuri, ele reprezentând o provocare continuă pentru ei", a declarat profesor Cristina Homentcovschi.


Comentează știrea

cristi
19 octombrie 2012
nume castigatori

mentionati toti premiantii concursului Regalul generatiei XXI ......

Gabi
19 octombrie 2012
omisiuni

De ce nu mentionati corect toti castigatorii "Regalului generatiei XXI ". ? Toti copii merita sa fie mentonati in articol !!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3693 secunde